top of page

Intervju [/vc_column_text][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”extra-color-1″ animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”11363″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_custom_heading text=”Finalist Årets Kock 2019 ” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23bfbfbf” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][vc_custom_heading text=”Jonas relation till matlagning är enkel. Smaken står i fokus.” font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:left|color:%23000000|line_height:50px” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]Jonas Lagerström har varit i semifinal i Årets Kock fyra gånger. Första gången för tio år sen och nu är det femte gången gillt. Jonas har siktet inställt på vinst, men allt kan hända när det är tävling.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]”Alla åtta finalister har lika stor chans att vinna den här tävlingen, för vad som helst kan hända. Det gäller att ha sin bästa dag och va redo för alla utmaningar som kan ske.”

Som barn fanns det inget jättestort intresse för matlagning hemma i Jonas familj. Ändå var det just hemma som Jonas intresset för matlagning väcktes. Att få vara delaktig under högtider och möjligheten att vara kreativ i köket var en stor inspiration till vad som skulle bli en livslång matlagningsglädje.

Jonas beskriver sig själv som en kreatör som gärna inspireras av andra för att kunna gå åt ett helt annat håll. Vad gäller matlagningen så är det framförallt smak och enkelhet som står i centrum, han har ganska dåligt tålamod i köket så det måste gå undan. För att vinna finalen i september tänker han helt enkelt vara bäst.

”Jag ska träna på allt som jag inte är överlägsen på så att jag blir det. Mitt mål är att vara starkast på all de parametrar som tävlingen har att erbjuda. Och så ska jag ha roligt för att vinna. Det är viktigast.”

När han lagar mat till nära och kära lagar han gärna något enkelt som ett långkok; något som sköter sig själv. Det är också det han själv helst äter.

”Jag tror att de flesta slår knut på sig själva när de försöker att laga mat. Och så tänker de ofta i termer om hela maträtter. Det gör inte vi kockar. Vi tänker på råvaror. Gott plus gott blir ofta gott.”

Jonas tips till alla hemmakockar är därför att hålla det enkelt och använda råvaror som du är bekväm med. Och vad gäller köksredskap så ska du satsa på en bra kniv och en stekpanna som du tycker om och sedan ta hand om dem.

”Det är egentligen ingen skillnad på utrustning och råvaror, köksutrustning har också ett bäst före datum. Du ställer inte mjölken i skafferiet, så lägg inte kökskniven i diskmaskinen. Ta hand om den och slipa kniven ibland så att den håller sig vass. Då blir det mycket roligare att laga mat.”[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/12″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column][/vc_row]

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page