Årets Rätt
2019 introducerade Årets Kock ett nytt initiativ – Årets Rätt. Genom Årets Rätt vill vi skapa nya, klassiska maträtter som varje svensk ska känna till och som vi hoppas också ska bli riktiga favoriter. Årets Rätt skapas varje år av den regerande svenska mästaren i professionell matlagning – Årets Kock.
Årets Rätt ska:
-
Kunna serveras både hemma och på restaurang.
-
Vara klimatsmart.
-
Lagas av råvaror som finns tillgängliga i vanliga mataffärer över hela landet, och större delen av året.
-
Spegla sin tid och den skapande kockens matlagningsfilosofi.
Årets Rätt 2024
Havets superhjälte i fyra säsonger
Skapad av Desirée Jaks, Årets Kock 2023
Årets Rätt 2023
50/50 köttbullar i tomatsås med pasta
Skapad av Jessie Sommarström, Årets Kock 2022
Årets Rätt 2022
Vildsvinsrulle i tunnbröd
Skapad av Gustav Leonhardt, Årets Kock 2021
Årets Rätt 2021
Swedish bowl
Skapad av Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020
Årets Rätt 2020
Torskbiffar
Skapad av Martin Moses, Årets Kock 2019
Årets Rätt 2019
Kåltaco
Skapad av David Lundqvist, Årets Kock 2018