

Årets Kock Elevtävlingar
Årets Kock AB och tävlingsledare Ulrika Brydling arrangerar varje år Årets Kockelev och Årets Kockelever. Det är den största satsningen som görs mot kockelever under gymnasietiden. Genom tävlingen vill Årets Kock främja tillväxten i branschen, skapa möten mellan elever, etablerade kockar och andra branschaktörer samt utbilda och inspirera framtidens kockar.
Varför är det viktigt med elevtävlingar?
​Elevtävlingar spelar en viktig roll i att främja tillväxten i branschen. Några fördelar som elevtävlingar erbjuder är:
-
Tävlingserfarenhet – om man först tävlar i en ungdomstävling så är möjligheterna större att man sedan tävlar i en seniortävling.
-
Främjar mångfald – det är fler tjejer som tävlar i ungdomstävlingar. Genom en ungdomstävling arrangerad av Årets Kock AB ska förhoppningsvis fler duktiga tjejer inspireras att tävla i seniortävlingen.
-
Möjlighet att bygga nätverk mellan ungdomarna och samarbetspartners samt branschen.
-
Möjligt mentorskap med tidigare vinnare av tävlingen Årets Kock.

Våra elevtävlingar

Ã…rets Kockelev
Individuell tävling
För dig som idag går i årskurs 3
Tävlingen sker under våren 2025

Ã…rets Kockelever
Lagtävling
För er som idag går i årskurs 2
Anmälan under våren 2025 och finalen äger rum under hösten 2025 när ni går i årskurs 3
Vinnarna får varsin plats i Årets Kockelev 2026
Anmälan till elevtävlingarna är stängd för i år!
Grattis till vinnarna!

Årets Kockelev 2025
Vinnare av Årets Kockelev 2025 är Emilia Björklund från Wisbygymnasiet i Visby.

Årets Kockelever 2025
Vinnarna av Årets Kockelever 2025 är Gilbert Ekstrand och Wille Nilsson från Österänggymnasiet i Kristianstad.
Tack till våra partners som bidrar till elevtävlingarna!
Årets Kock AB är en partnerfinansierad organisation som ägs av Arla och Spendrups. För ägare och partners är Årets Kock en arena och ett forum att driva restaurangbranschen framåt och att leda svensk gastronomi in i framtiden.