top of page
  • Skribentens bild: Årets Kock
    Årets Kock
  • för 38 minuter sedan
  • 1 min läsning
ree

Bild: Arla Sverige.


Jordärtskocka är en extremt underskattad råvara som här blir till lyxiga snittar med lagrad ost och en gnutta tryffel. Perfekt finger-food till nyår. Detta recept är skapat av Jessie Sommarström, Årets Kock 2022.



Dryckesförslag av Spendrups Bryggeri:


Förrätt

6 portioner


Ingredienser:

Jordärtskocka, små

250 g

Rapsolja

1 msk

Lönnsirap

1 msk

50 g

Salt och svartpeppar


50 g

Färsk tryffel, svart Gotlands

20 g

Färsk timjan


Flingsalt


Gör så här:

  • Värm ugnen till 185°.

  • Tvätta och borsta jordärtskockorna, men behåll skalet på. Dela jordärtskockorna på längden.

  • Lägg i en ugnsform med snittytan upp. Pensla skockorna med olja. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.

  • Ta ut och pensla med lönnsirap. Rosta i ytterligare ca 7 min, tills de är genombakade och gyllene.

  • Smaka upp färskosten med lite salt och nymalen svartpeppar.

  • Låt jordärtskockan svalna en aning. Strö över lite flingsalt och klicka på färskost. Toppa med finriven ost och tunt hyvlad tryffel. Garnera med plockade timjanblad.

Kommentarer


bottom of page