- Årets Kock

- för 38 minuter sedan
- 1 min läsning

Bild: Arla Sverige.
Jordärtskocka är en extremt underskattad råvara som här blir till lyxiga snittar med lagrad ost och en gnutta tryffel. Perfekt finger-food till nyår. Detta recept är skapat av Jessie Sommarström, Årets Kock 2022.
Dryckesförslag av Spendrups Bryggeri:
Förrätt
6 portioner
Ingredienser:
Jordärtskocka, små | 250 g |
Rapsolja | 1 msk |
Lönnsirap | 1 msk |
50 g | |
Salt och svartpeppar | |
50 g | |
Färsk tryffel, svart Gotlands | 20 g |
Färsk timjan | |
Flingsalt |
Gör så här:
Värm ugnen till 185°.
Tvätta och borsta jordärtskockorna, men behåll skalet på. Dela jordärtskockorna på längden.
Lägg i en ugnsform med snittytan upp. Pensla skockorna med olja. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
Ta ut och pensla med lönnsirap. Rosta i ytterligare ca 7 min, tills de är genombakade och gyllene.
Smaka upp färskosten med lite salt och nymalen svartpeppar.
Låt jordärtskockan svalna en aning. Strö över lite flingsalt och klicka på färskost. Toppa med finriven ost och tunt hyvlad tryffel. Garnera med plockade timjanblad.







Kommentarer