top of page

Intervju [/vc_column_text][divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”4″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”4″ divider_color=”extra-color-1″ animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][image_with_animation image_url=”17234″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Årets Kock 2021, Gustav Leonhardt” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23bfbfbf” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][vc_custom_heading text=”“Jag har alltid velat vinna Årets Kock, det har varit en stor dröm så länge jag varit kock“.” font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:left|color:%23000000|line_height:50px” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][divider line_type=”No Line”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Hej Gustav, 

Hur känns det nu att ha vunnit Årets Kock på första försöket? Jo men det känns riktigt bra! Jag måste säga att jag är lite imponerad över min egen förmåga…

Berätta hur det kom sig att du började tävla i matlagning? Jag började tävla i matlagning 2014 då jag fick förfrågan att vara med i Kocklandslaget som commis. Sen kände jag att det var så himla roligt så jag bara fortsatte, tuffade igenom varenda tävling jag kom över i princip.

Hur kommer dig sig att du sökte till Årets Kock?  Jag har alltid velat vinna Årets Kock, det har varit en stor dröm så länge jag varit kock. I år kändes det att tiden var inne och därför valde jag att söka in.

Var det någon gång under tävlingen du tvekade på dig själv? Inte så mycket under tävlingen men framför allt inför tävlingen, då tvekade jag i princip varje dag flera gånger om dagen.

Berätta om dina tränade rätter på gul lök och vildsvin? Den gula rätten består av god och goffig mat i lyxförpackning, jag valde att koka en buljong med mycket kryddpeppar, lök och lagerblad som jag baserade ragun på i botten. Sedan toppade jag med min smörade löksoppa och nystekt bröd som var toppade med karamelliserad lök.

Vildsvinsrätten kändes ganska rak på sak när det gällde utförandet. Lardo, tryffel och rökt vilthjärta som blev fyllningen satt direkt. Jag har länge tänkt på att fixera kött i rörligt galler så man kan grilla den direkt på glöden så man får en bra yta.  Jag visse från början att den måste grillas hårt för att sedan bakas i smör upp i rätt temperatur. Kantarell-garnityret gick snabbt att hitta idén bakom, stuvade kantareller med intressanta smaker och fin topping. Fyllningen filade jag på fram tills receptet skulle in. Mest nöjd blev jag över den kraftfulla såsen med grönchartreuse.

Vem ansåg du var din största konkurrent i tävlingen? Förutom mig själv och de i juryn som bedömde mig så måste jag faktiskt säga att jag var lite nervös över de andra tävlanden, när jag såg hur mycket de tränade och hur lite tid jag fick loss till min träning. De finns ett talesätt som någon sa, den som tränar hårdast vinner, jag säger nog att den som tränar smartast vinner.

Hur mycket tränade du inför Årets Kock? Jag stod varje söndag och måndag så två dagar i veckan ungefär i två månaders tid. Sedan stod jag varje dag klockan 9-18 från och med den 2:a september. Men jag tränade också mycket mentalt, det gick åt mycket tankeverksamhet inför denna final!

Vem är du som matlagare? Jag tror jag är ganska enkel, gillar enkla tydliga och rena smaker, älskar fina avslut och de naturliga i våra råvaror.

Hur framtiden ut nu?  Vad vill du göra under ditt vinnarår? Framtiden just nu ser väl ut som så att jag ska försöka ta vara på mitt år. Hitta på roliga grejer och knyta ett kontaktnät.  Ska jag vara helt ärlig så vet jag inte vad som komma skall. Jag trodde inte jag skulle vinna i år, så jag har inte tänk något på vad jag vill eller ska göra!

Stort grattis Gustav till segern och lycka till!

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner disable_element=”yes” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Andreas Stenberg” font_container=”tag:h5|text_align:center” google_fonts=”font_family:Roboto%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C500%2C500italic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:500%20bold%20regular%3A500%3Anormal”][vc_custom_heading text=”VD Årets Kock” font_container=”tag:h5|font_size:14|text_align:center|color:%23939393″ google_fonts=”font_family:Roboto%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C500%2C500italic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:500%20bold%20regular%3A500%3Anormal”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/12″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column][/vc_row]

Comments


bottom of page