top of page

Krögaren och vinnaren av Årets Kock 2012 Klas Lindberg blir ny styrelsemedlem i Årets Kock AB


Klas Lindberg

Med en lång och gedigen erfarenhet inom gastronomi och tidigare vinnare av Årets Kock kliver Klas Lindberg nu in i rollen som styrelseledamot i Årets Kock AB. Samtidigt tar Inger Myresten över som styrelseordförande, en roll som bolagets ägare Arla och Spendrups växeldrar i.

2012 stod Klas Lindberg som segrare i Årets Kock – SM i professionell matlagning och utöver vinsten tog även Klas guld i Culinary Olympics samma år med Kocklandslaget. Därefter har Klas fått många fina priser och utmärkelser för sin matlagning och 2014 fick Klas det anrika uppdraget att ansvara för Nobelbanketten i Stockholms Stadshus. Idag driver han den prisade Restaurang Portal i Stockholm och har innan dess erfarenhet från ett flertal restauranger både inom Sverige och internationellt.

Klas drivs av glädjen att arbeta i en utmanande bransch och hans filosofi bakom matlagningen är enkel: få ingredienser, enkel tillagning och bästa råvaran. Hållbarhet inom matlagning och återväxt inom branschen är frågor som han brinner för.

– Det känns otroligt ärofyllt att väljas in som styrelsemedlem i Årets Kock. Dels vill jag fortsätta att grotta i utmaningar och möjligheter som vi har framför oss. Men jag hoppas också på häftiga samtal med branschkollegor. Ser väldigt mycket fram emot att vara med på Årets Kock framtida resa, säger Klas Lindberg.

Inger Myresten, ägarrepresentant från Arla, tar över ordförandeklubban för Årets Kock AB efter Mårten Lyth, Spendrups.

– Det övergripande uppdraget för Årets Kock är att leda svensk gastronomi in i framtiden. Ett brett uppdrag och extra angeläget i dessa utmanande tider. Mitt engagemang för en hållbar och inkluderande bransch och nästa generations kockar kommer att speglas i styrelsearbetet och här kommer Klas passion för samma frågor att toppa lagarbetet, säger Inger Myresten, ordförande Årets Kock AB.

För ytterligare information vänligen kontakta:

  1. Hanna Aronsson, presskontakt

  2. Mail: hanna@assefa.se

  3. Tel: 073 529 36 06

Comments


bottom of page