top of page

Jonas Dahlbom ny juryordförande för Årets Kock

Fotograf: PA Nilsson


Jonas Dahlbom har under sin karriär skaffat sig en lång meritlista, både när det kommer till sitt arbete i restaurangkök och när det gäller matlagningstävlingar. Nu tar han över rollen som juryordförande för Årets Kock – SM i professionell matlagning. 

1996 stod Jonas Dahlbom som segrare i Årets Kock och han har därefter både tävlat själv och coachat andra i internationella matlagningstävlingar med stor framgång. Jonas har tidigare varit medlem i juryn för Årets Kock och blir nu juryns ordförande.

Jonas efterträder Tommy Myllymäki och kommer att leda juryarbetet de kommande tre åren tillsammans med tävlingsgruppen som består av Viktor Westerlind, tävlingsledare och Stefan Eriksson, råvaruansvarig.

“När jag fick frågan var det ett självklart ja! Jag är otroligt hedrad att få ta över rollen som juryordförande och ser verkligen fram emot att redan nu börja planeringen inför jubileumsåret och fortsätta utvecklingen av Årets Kock,” säger Jonas Dahlbom, ny juryordförande Årets Kock.

Juryns ordförande har som uppdrag att sätta samman och leda den jury som bedömer i tävlingen Årets Kock – SM i professionell matlagning.

“Jag är otroligt glad över att få presentera Jonas Dahlbom som ny juryordförande. Med en gedigen bakgrund inom gastronomi och med en stor passion för matlagningstävlingar kommer Jonas att bli ett fantastiskt tillskott till teamet på Årets Kock, säger Helene Kugelberg,” vd Årets Kock.

Om Jonas

Jonas Dahlbom är född den 22 juni 1969 och växte upp i Halmstad. Han har erfarenhet från bland annat krogarna Johanna, La Scala och sjömagasinet i Göteborg. Karriären som krögare inledde Jonas tillsammans med sin bror Anders Dahlbom, Årets Kock 1993. De har genom åren drivit restaurangerna Bröderna Dahlbom i Fiskekörka, Bröderna Dahlbom, Trädgår’n, Tabla och Tempu Sushi i Göteborg, samt restaurangen Dahlbom på torget i Åre. Idag driver Jonas framgångssagan Dahlboms mat & bar i Linköping tillsammans med sin fru Pia. Utöver vinsten i Årets Kock 1996 kom Jonas fyra i Bocuse d’Or 2005 och coachade Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007, när han vann guld i EM 2014 och brons i Bocuse d’Or 2015.

Om Årets Kock

Årets Kock har format svensk matkultur sedan starten 1983 med uppgiften att leda svensk gastronomi in i framtiden. Vi vill skapa en matkultur som utvecklar och utmanar förväntningar och baseras på ett hållbarhetstänk för både bransch och planet. Varje år arrangeras tävlingen Årets Kock – SM i professionell matlagning, Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling där de främsta kockarna gör upp om segern.

Comments


bottom of page