top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg
_Q1B8405.JPG

Jimmi Eriksson

Årets Kock 2016

Jimmi Eriksson föddes den 7 juli 1987 och växte upp i Kungsängen, Stockholm. Jimmi har erfarenhet från restauranger som Lilla Ego, Pontus och Restaurang Jonas i Stockholm. Han arbetade också utomlands i fyra år, bland annat vid Medelhavet och i London.

 

Utöver Årets Kock 2016 vann Jimmi Årets Unga Kock 2013 och tog silver i internationella Årets Unga Kock i Istanbul 2013, Concours International des Jeunes Chefs Rôtisseurs.

Tävlingen Årets Kock 2016

11 februari 2016

Finalrätt 1

Finalrätt 2

Årets Kock 2016 anordnades på Annexet i Stockholm den 11 februari  där åtta finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 2016 blev Jimmi Eriksson. Jimmi vann tävlingen med rätterna:

Noribakad hälleflundra och gratinerad kungskrabba serveras med broccoli, soja och mandel

Sotat och hasselnötsbakat rådjur samt rotselleri fylld med tartar serveras med rotselleri, svamp, gran och lingon

Finalister i Årets Kock 2016

Fredrik Andersson

Arbetsplats under tävlingen:

Gothia Towers

Ort:

Göteborg

Finalrätter

Tävlingsuppgift 1:

Mandelpocherad hälleflundra med Variation på Kungskrabba, broccoli, jordärtskocka och äpple

Tävlingsuppgift 2:

Färserad rådjurssadel serveras med rotselleri, hasselnötter, fänkål & kryddsky

Johan Backéus

 

Arbetsplats under tävlingen:

Aveqia

Ort:

Stockholm

 

Finalrätter

Tävlingsuppgift 1:

Misobakad hälleflundra och krondillsinkokt krabba, fänkål, koriander, rökt silverlökscremé samt grillad krabb- och fläsksky smaksatt med ingefära och krusbär

Tävlingsuppgift 2:

Enbärskryddad rådjursrygg med ättiksjudna shiitakesvampar, kokt vitlöksemulsion, kål, picklad lök samt gravad, rökt och eldad filé och sky på svamp och tryffel

Jonas Karlsson

 

Arbetsplats under tävlingen:

Noga Matstudio

Ort:

Stockholm

Finalrätter

Tävlingsuppgift 1:

Socker- och fänkålsstekt hälleflundra, spigrillad och kryddglaserad frikadell på kungskrabba, kål, mannagryn och mandel

Tävlingsuppgift 2:

Enris och halmrökt rådjurssadel, kål, korngryn, rotselleri och svamp

Jonathan Kasche 

 

Arbetsplats under tävlingen:

Lilla Ego

Ort:

Stockholm

Finalrätter

Tävlingsuppgift 1:

Bakad hälleflundra med brynt och krispig kungskrabba, röd curry och variation på kål

Tävlingsuppgift 2:

Sotad rådjurssadel med lardo och pumpaväxter, säsongens odlade svamp samt sky med svartrisvinäger

David Lundqvist

Arbetsplats under tävlingen:

Gute Grill och Bar

Ort:

Stockholm 

Finalrätter

Tävlingsuppgift 1:

Sotad hällelfundra, smörstekt kungskrabba med chili och ingefära, fänkålskräm samt misobuljong med purjolöks- och korianderolja

Tävlingsuppgift 2:

Rådjurssadel stekt med vildpeppar, gräddglacerad svamp, syrlig rödkål och äpple samt viltsky med äppelcider och salmbär

Daniel Müllern

 

Arbetsplats under tävlingen:

Ystad Saltsjöbad

Ort:

Ystad

Finalrätter

Tävlingsuppgift 1:

Krabbstekt hälleflundra och vintergrönt med smak av curry och havtorn

Tävlingsuppgift 2:

Helstekt rådjurssadel med smak av malt, gröna enbär och vinbär

Manfred Nilsson

 

Arbetsplats under tävlingen:

Lilla Ego

Ort:

Stockholm

Finalrätter

Tävlingsuppgift 1:

Blomkål med miso, serveras med mildrökt och tempererad hälleflundra samt variation på kungskrabba

Tävlingsuppgift 2:

Äppelkaramelliserad persiljerot, kryddsotat rådjur serveras med hasselnötter, krispig lav och anklever

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
  • TikTok
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page