top of page

Alla restauranger och caféer ska stänga 20.30 oavsett om de serverar alkohol eller inte. Maxantalet på serveringsställen i anslutning till handelsplatser sänks till en enda person per sällskap.

Antalet fall av covid 19 fortsätter att öka samtidigt som nya mutationer av viruset upptäcks. För att undvika detta skärper nu folkhälsomyndigheten sina restriktioner. Vad är det egentligen som gäller för restaurangbranschen och vilka undantag finns det? Nedan listar vi alla restriktioner som gäller för restaurangbranschen just nu, nya som gamla.

Serveringsställen på handelsplatser. (NY)

Antalet besökare i ett och samma sällskap får i och med de nya restriktionerna endast uppgå till en person. Reglerna gäller inte barn eller andra personer i behov av stöd. Undantag kan göras om serveringsstället kan nås genom en egen entré.

De nya reglerna gäller minst fram till den 11 april.

Alla stänger senast 20.30. (NY)

Från och med idag begränsas öppettiderna på serveringsställen och restauranger. Alla serveringsställen – oavsett om de har tillstånd för alkoholservering eller inte – ska hålla stängt för förtäring mellan 20.30-05.00.

Det gäller oavsett om alkohol serveras eller inte, vilket alltså även inkluderar kaféer. Serveringsställen kommer dock att kunna ha öppet för avhämtning eller hemleverans efter kl. 20.30.

Ingen alkoholservering mellan 20.30-11.00.

Servering av alkoholdrycker och alkoholdrycksliknande preparat är förbjuden mellan 20.30-11.00. 

Maxantalet är fortfarande 4 st vid samma bord.

Vid samtliga serveringsställen (som ligger utanför handelsplatser) får inte fler än fyra personer sitta vid samma bord. Om sällskapet är större måste det delas upp på flera bord med minst en meter emellan.

Max 8 personer gäller fortfarande vid sammankomster.

Tillsvidare får inte fler än åtta personer delta vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Polisen kan ställa in eller upplösa en tillställning som har fler än åtta deltagare. Om privata sammankomster hålls i festlokaler, föreningslokaler och andra platser som hyrs ut får maximalt åtta personer delta. Ett undantag görs för begravningar, som får ha upp till 20 deltagare.


Nya restriktioner börjar gälla idag

Restaurangvärlden

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page