top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg
Arets_Kock_2013_Daniel_Räms.jpeg

Daniel Räms

Årets Kock 2013

Daniel Räms är född den 8 februari 1975 och är uppvuxen på lammgården Hallsta Gård, Västerås. Daniel driver idag succérestaurangen Lilla Ego tillsammans med Tom Sjöstedt (Vinnare av Årets Kock 2008) och har även erfarenhet från restauranger som Oaxen, Vassa Eggen samt Pontus, samtliga i Stockholm.

Tävlingen Årets Kock 2013

8 februari 2013

Finalrätt 1

Finalrätt 2

Årets Kock 2013 anordnades på Stockholm Waterfront i Stockholm den 8 februari där sex finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 2013 blev Daniel Räms. Daniel vann tävlingen med rätterna:

Modern varmrätt:

Hällristad fjällröding med kallrökta slag med helstekt blomkål, vintergrönsaker, dillsås samt Himmelsraften med ansjovis

​

​

​

À la carte-rätt på råvarukorg:

Pepparstekt dovhjortssadel med rostad jordärtskocka, jordärtskockskräm, svamp samt löksky och riven Svecia

​

Finalister i Årets Kock 2013

Leo Frodell

​

Arbetsplats under tävlingen:

Storstad

​

Ort:

Stockholm

​

Finalrätter

Modern Restaurangrätt: 

Snabbgravad, varmrökt och äppelinkokt fjällröding med mandlar och sigillmärkt Kalixlöjrom serveras med rostad och frasig rotselleri, puré på svenska vinteräpplen, smältande shiitake samt selleri-äppeldashi.

​

Råvarukorg: 

Sotad dovhjortsrygg bakad med timjan, puré på jordärtskocka, steksky på kalvfond, timjan, citron och brynt smör, pressad spetskål, helbakad rotselleri, bakad purjolök och inkokt pärllök

​

Jesper Bogren

 

Arbetsplats under tävlingen:

Norda Bar & Grill

​

Ort:

Göteborg

 

Finalrätter

Modern Restaurangrätt: 

Brödstekt röding fylld med purjolöksaska, morötter bakade med rökta rödingsfenor, smörstekt shiitakesvamp, picklade hjortron, gul rödingsrom med ingefärstapioka, crudité på lila morot, morotskräm, pulver på rostad grädde och rödingsskinn, serveras med vitvinssås.

​

Råvarukorg: 

Rosmarinstekt dovhjort, rödvinsglaserade rödbetor, rödbetskräm, rödbetscouscous, rödbetscrudité, vinägerkokta steklökar, rödvinssås med brynt smör och gröna enbär

​

​

Johan Backéus

 

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Lux

​

Ort:

Stockholm

​

Finalrätter

Modern Restaurangrätt: 

Buljongsjuden röding toppad med rökt pilgrimsmussla, krispigt skinn och gräddfil, trädgårdskål på syrad lökbädd samt en smörad kållag, serveras med potatis- och gräddfilscrème, friterad surdeg och löjrom à part.

​

Råvarukorg:

Stekt dovhjortsbiff späckad med ättiksyrad lök, timjan- och smörstekt innerfilé och bräserat kött från revbenen samt rotselleripuré, morötter, hjortsky och brynt smörmajonnäs med svartpeppar

​

Martin Hansen

 

Arbetsplats under tävlingen:

Grand Hotell i Lund

​

Ort:

Lund

​

Finalrätter

Modern Restaurangrätt: 

Dillfrö- och farinstekt fjällröding med frasigt surdegsströbröd och emulsion på lättrökta fjällrödingfenor samt jordärtskocka, syrad slanggurka, Ingrid Marie äpple och blomsterkrasse serveras med sås på knivmusslor.

​

Råvarukorg: 

Stekt hjortrygg med råstekt purjolök, picklad morot, frasig och krämig jordärtskocka, emulsion på rosmarin, spräckt dovhjortsfond med rosmarin.

Martin Brag

​

Arbetsplats under tävlingen:

Pontus Catering

​

Ort:

Stockholm 

​

Finalrätter

Modern Restaurangrätt: Sockerhalstrad och bakad fjällröding med hetta, rotselleri- och äppelpuré, röding- och Västerbottensostkroketter, kryddpocherat primörägg från Sanda hönseri, Kalixlöjrom och soja.

​

Råvarukorg: 

Hällstekt dovhjortsytterfilé med bakad morot med brynt smör, morotspuré, syrad gulbeta, gulbetsravioli med Svecia, mörbakad purjolök, gryta med innerfilé, bakade lökar och steksky.

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
  • TikTok
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page