top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg
djz7xcqq.jpeg

Gustav Trädgårdh

Årets Kock 2010

Gustav Trägårdh är född den 8 september 1974 och är uppvuxen i Ålabodarna, Landskrona. Gustav driver krogen Gurras i Göteborg tillsammans med Stureplansgruppen. Han har också erfarenhet från restauranger som Sjömagasinet och Basement i Göteborg. 

Tävlingen Årets Kock 2010

28 januari 2010

Finalrätt 1

Finalrätt 2

Årets Kock 2010 anordnades på Annexet i Stockholm den 28 januari där sex finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 2010 blev Gustav Trädgårdh. Gustav vann tävlingen med rätterna:

​

​

​

​

​

 

Modern varmrätt

Svensk renkalv med långkokt, vinägerglacerad tunga serveras med frasig getost, gräddkokt jordärtskocka, persilja och pärllök samt buljong på rostad rosenkål och sirap

​

 

 

À la carte-rätt på råvarukorg

Soppa på lättrimmad torsk med rotfrukter bräserade i brynt smör och citron, lantägg i frasig Svecia kryddgrönt samt pepparrotsbuljong och blomkål

Finalister i Årets Kock 2010

Linus Ström 

​

Arbetsplats under tävlingen:

Thörnströms Kök

​

Ort:

Göteborg

​

Finalrätter

Modern restaurangrätt:
Stekt renkalvfilé med puré och crudité på brysselkål, äpple- och jordärtskockskompott, friterad renkalvtunga samt renkalvsås.

​

Råvarukorg:
Ört- och rotfruktssoppa med smörstekt torskrygg och crudité på fänkål samt bakad tomat.

Magnus Persson

 

Arbetsplats under tävlingen:

Carl Michael

​

Ort:

Stockholm

 

Finalrätter

Modern restaurangrätt:
Lingon- och svartpepparstekt renkalvytterfilé, lättrökt rentunga med vintergrönsaker och ingefära, serveras med Karl Johansvampsky, blodpudding på renblod, rotsellericrème samt sallad på rostat emmervete.

​

Råvarukorg:
Fänkåls- och potatissoppa, lättrimmad och rökt torskrygg med citron och smörgåskrasse samt gulbets- och pepparrotssallad.

​

Daniel Räms

 

Arbetsplats under tävlingen:

Pontus!

​

Ort:

Stockholm

​

Finalrätter

Modern restaurangrätt:
Kålpudding och urbenad timjansstekt rensadel med citron- och kryddconfiterad renkalvtunga, rullad rotselleri med bakad polkabeta och syltade smålökar, viltsky med lingon och brynt smör samt en svamptartelett.

​

Råvarukorg:
Fänkålsvichyssoise med konfiterad och krämig rotselleri, bakad torsk med örtsmulor, blomkålssallad med äpple och pepparrot samt gurk- och gulbetsbrunoise och lagrad Svecia.

Christofer Ekman

​

Arbetsplats under tävlingen:

Fredgatan 12

​

Ort:

Stockholm 

​

Finalrätter

Modern restaurangrätt:
Helstekt renkalvsadel med rökt aprikos, renmärg, mandelpotatispuré och viltsky samt ett lappkok på renkalvtunga, blodkorv och vintergrönsaker.

​

Råvarukorg:
Löksoppa med citronrimmad torsk.

​

​

Sebastian Höckert

 

Arbetsplats under tävlingen:

Swedish Taste

​

Ort:

Göteborg

​

Finalrätter

Modern restaurangrätt:
Kryddstekt rensadel och rökt rentunga med pressade gulbetor, äpplecrème, viltsky och rostad svartrot.

​

Råvarukorg:
Klar soppa på torsk med fänkål och tomat, sallad på dill och krasse samt en varm citronmajonnäs.

​

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
  • TikTok
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page