top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg

Robert Nilsson

Årets Kock 1998

Robert Nilsson föddes den 28 mars 1968 och växte upp i Ängelholm.

 

Han har gjort världen till sin arbetsplats och innehar erfarenhet från framstående restauranger runt om i världen. Några av de platser där han har arbetat inkluderar Viceroy Dubai Palm Jumeirah i Förenade Arabemiraten, Sjömagasinet i Göteborg, Operakällaren i Stockholm, Fiskaregatan i Lund, Copenhague i Paris, Grand Hotel i Mölle, samt Kattegat Gastronomi & Logi i Torekov, som han drev tillsammans med sin bror Rikard Nilsson, Årets Kock 1991.

Tävlingen Årets Kock 1998

3 februari 1998

Finalrätt 1

Finalrätt 2

Årets Kock 1998 anordnades på Restaurangskolan i Globen, Stockholm den 3 februari där åtta finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 1998 blev Rickard Nilsson. Richard vann tävlingen med rätterna:

​

​

​

​

​

Modern varmrätt

Halstrad gös med tomat- och kronärtkockstorn och brandade av potatis och gös, serveras med kronärtskockssås.

​

​

​

​

​

 

 

 

Svensk husmanskost

Ärtsoppa med rimmat bogfläsk och mejramkorv, plättar med sylt och grädde.

​

​

​

​

​

Finalister i Årets Kock 1998

Hans Borén

​

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang 28+

​

Ort:

Göteborg

​

Finalrätter

Varmrätt:
Halstrad gös med färskostfylld plommontomat, basilikaplätt med örtsallad och citron-Crème Fraiche, serveras med spräckt tomatjuice.


Råvaukorg:
Ärtsoppa med rimmat fläsk och mejramkorv, plättar med sylt och grädde.

Martin Karyd Hansson

 

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Atmosfär

​

Ort:

Malmö

 

Finalrätter

Varmrätt:
Gös, lättrimmad och sardell- och örtöverbakad, med plommontomatpuré och färska örter i sardell- och citronolja, yoghurtsabayonnegratinerad kronärtskocka fylld med honung, rosmarin och timjansyltad vitlök, serveras med tomat- och kronärtskockbuljong.


Råvarukorg:
Ärtsoppa med rimmat fläsk och mejramkorv, plättar med sylt och grädde.

Mats Naesström

 

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Wermlandskällaren

​

Ort:

Uppsala

​

Finalrätter

Varmrätt:
Grillad gösfilé med ljummen medelhavssallad i Prästostringar med sardellyoghurt.


Råvaukorg:
Ärtsoppa med rimmat fläsk och mejramkorv, plättar med sylt och grädde.

​

Magnus Lindström

 

Arbetsplats under tävlingen:

Fredsgatan 12

​

Ort:

Stockholm

​

Finalrätter

Varmrätt:
Grillad fylld gös med kronärtskocksbarigoule och selleipuré, rödvins- och svartpepparsås.


Råvaukorg:
Ärtsoppa med rimmat bogfläsk och mejramkorv, plättar med sylt och grädde.

Henrik Nordström 

​

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Bon Lloc

​

Ort:

Stockholm

​

Finalrätter

Varmrätt:
Sardellspäckad gös med plommontomat- och rotselleribakelse och timjanstekt potatis- och kronärtskocksragu, serveras med rödvinssirap.


Råvaukorg:
Ärtsoppa med rimmat fläsk och mejramkorv, plättar med sylt och grädde.

Claes Nyberg

​

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Bon Lloc

​

Ort:

Göteborg

​

Finalrätter

Varmrätt:
Lättkokt gös med ugnstorkade tomater, kronärtskocka, örtyoghurt, potatiskaka med sardeller och timjan samt en syrlig smörsås.


Råvaukorg:
Ärtsoppa med rimmat fläsk och mejramkorv, plättar med sylt och grädde.

Niklass Olausson 

​

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Videgård

​

Ort:

Stockholm

​

Finalrätter

Varmrätt:
Lättkokt gös med ugnstorkade tomater, kronärtskocka, örtyoghurt, potatiskaka med sardeller och timjan samt en syrlig smörsås.


Råvaukorg:
Ärtsoppa med rimmat fläsk och mejramkorv, plättar med sylt och grädde.

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page