top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg
Jonas Dahlbom vinnarbild 2.jpg

Jonas Dahlbom 

Årets Kock 1996

Jonas Dahlbom är född den 22 juni 1969 och uppvuxen i Halmstad. Han har erfarenhet från bland annat krogarna Johanna, La Scala och Sjömagasinet i Göteborg.

 

Karriären som krögare inledde Jonas tillsammans med sin bror Anders Dahlbom, Årets Kock 1993. De har genom åren drivit restaurangerna Bröderna Dahlbom i Fiskekörka, Bröderna Dahlbom, Trädgår’n, Tabla och Tempu Sushi i Göteborg, samt restaurangen Dahlbom på torget i Åre.

Årets Kock 1996

6 februari 1996

Finalrätt 1

Finalrätt 2

Årets Kock 1996 anordnades på St:Görans Gymnasiuml i Stockholm den 6 februari där åtta finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 1996 blev Jonas Dahlbom. Jonas vann tävlingen med rätterna:

​

​

​

​

​

​

Förrätt

Halstrade pilgrimsmusslor med havskräftssallad vänd i tomat- och pepparrotsdressing, serverade med äppelkräm och gräslökssticks.

​

​

 

 

 

 

Huvudrätt

Limepenslade kycklingbröst med en rulle av låret, som hade smaksatts med körvel, serveras med äppel- och mandelpotatispuré och en jordärtskocka på tomatbädd med rostad vitlökssås.

Finalister i Årets Kock 1996

Niclas Ryhnell

​

Arbetsplats under tävlingen:

Norrlands Bar & Grill

​

Ort:

Stockholm

​

Finalrätter

Huvudrätt:
Stekt Gödkycklingsbröst med confit på lår med vita bönor, linser och smålök, Ungsbakade grönsaker och kräftsjärtat med vitlök, Mandelpotatis- och oxmärgspuré med kyckling lever, Salvia och rosmarinsky smaksatt med honung och citron.

Henrik Håkansson

 

Arbetsplats under tävlingen:

Frilans

​

Ort:

Göteborg

 

Finalrätter

Huvudrätt:
Trilogi på kyckling med krispigt skinn, selleri fylld med sidfläsk och päron serveras med glaserad sättlök och hasselnötsås.

Magnus Lindström

 

Arbetsplats under tävlingen:

Gondolen

​

Ort:

Stockholm

​

Finalrätter

Huvudrätt:
Kyckling fylld med Karl-Johansvamp, spetskål och äpple sauté, ugnsbakad silverlök med linser, terrine på jordärtskocka och mandelpotatis, cider- och grönpepparsås.

​

​

Magnus Ek

 

Arbetsplats under tävlingen:

Oaxen Skärgårdskrog

​

Ort:

Hölö

​

Finalrätter

Huvudrätt:
Kokt kyckling i dill och bröst i rödbestform med rotfruktsknyte, potatisgarnetyr med äpple och rökt fläsk samt varm inlagd kål serverad med grov senapssås.

Franck Wialleton

​

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang 28+

​

Ort:

Göteborg

​

Finalrätter

Huvudrätt:
Ugnsbakat kycklingbröst och senapsfärserat lår, kryddpeppar och leversås samt grönsakskorv, rotfruktsfricasse och prästostsufflé.

Claes Nyberg

​

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Tvåkanten

​

Ort:

Göteborg

​

Finalrätter

Huvudrätt:

Ugnsbakat kycklingbröst och senapsfärserat lår, kryddpeppar och leversås samt grönsakskorv, rotfruktsfricasse och prästostsufflé.

Mathias Dahlgren

 

Arbetsplats under tävlingen:

Frilans

​

Ort:

Stockholm

​

Finalrätter

Huvudrätt:
Pepparkyckling med liten gryta på rimmat låt och rotfrukter, persiljefrästa champinjonskott, mandelpotatispuré och portvinssås.

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page