top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg
Arets_Kock_1986_Gert_Klotzke_foto.jpg

Gert Klötzke

Årets Kock 1986

Gert Klötzke är född 6 december 1944 och är uppvuxen i Tyskland och Sverige. Gert har under en lång karriär bland annat verkat som adjungerad professor i gastronomi vid Restauranghögskolan vid Umeå universitet, varit VD för Högbo Brukshotell och arbetande styrelseledamot för Gripsholms Värdshus.

 

Under många år var han coach för Kocklandslaget som under hans ledning vann bl.a. Salon Culinaire i Schweiz 1999, Culinary Olympics 2000, Culinary World Cup 2002 och Culinary Olympics 2004. Samma år som Gert vann Årets Kock vann han även Årets Viltkock.

Årets Kock 1986

4 februari 1987

Vinnarrätt

Årets Kock 1986 anordnades på Jordbrukets Provkök i Stockholm den 4 februari 1988 där tio finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 1990 blev Gert Klötzke. Gert vann tävlingen med rätten:

​

​

​

​

​

 

Kalvfärsöverbakad kalvfilé i gräslökssås med gul och svart trumpetsvamp

8

Josef Pichler

​

Arbetsplats under tävlingen:

Glada Laxen i Fältöversten

​

Ort:

Stockholm

​

Finalrätter

Smällkaramell på regnbågslax och havskräftor.

Finalister i Årets Kock 1986

Jonas Borssén

 

Arbetsplats under tävlingen:

SAS Park Avent Hotel

​

Ort:

Göteborg

 

Finalrätt:

Legymfärserad rödtungsfilé med varm potatissallad vinegrättsås.

Anders Wigand

 

Arbetsplats under tävlingen:

Grand Gourmet 

​

Ort:

Halmstad

 

Finalrätt:

Gös i folie

Stefan Holmström

 

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Stefan Holmström

​

Ort:

Halmstad

​

Finalrätter

Bräserad paprikafylld kaninfilé med ingefärssås och färska rödbetor.

Jan-Erik Hallberg

​

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Matrosen

​

Ort:

Kil

​

Finalrätt:

Det bästa av Värmlandsgrisen

Roland Persson

​

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang kb

​

Ort:

Stockholm

​

Finalrätter

Kokt rimmad entrecote med tre sorters bönor och pepparrot

Josef Pichler

​

Arbetsplats under tävlingen:

Glada Laxen i Fältöversten

​

Ort:

Stockholm

​

Finalrätter

Smällkaramell på regnbågslax och havskräftor.

Ernst Kirmair

​

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Gourmet

​

Ort:

Stockholm

​

Finalrätter

Tomatfylld mälargäsfilé på purjolöksbädd med murklor i Muscadetvinsås.

Stig Östman

​

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Morellen

​

Ort:

Stockholm

​

Finalrätter

Färserad lammrygg

Tore Jönsson

 

Arbetsplats under tävlingen:

Scandic Hotel Luleå

​

Ort:

Luleå

​

Finalrätt:

Norrbottnisk rensauté med potatiskaka.

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page