top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg

Christer Lingström

Årets Kock 1985

Christer Lingström är född 7 augusti 1957 och växte upp i Tystberga utanför Nyköping och i Sollentuna. Karriären har satsat på att driva Edsbacka Krog i tre decennier – med vilken han var först i Sverige att få två stjärnor i Guide Michelin – och systerrestauranger i Sollentuna och Strängnäs.

Årets Kock 1985

5 februari 1996

Vinnarrätt

Årets Kock 1985 anordnades på Jordbrukets Provkök i Stockholm den 5 februari 1986 där tio finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 1985 blev Christer Lingström. Christer vann tävlingen med rätten:

​

​

​

​

​

 

Kyckling på traktörens vis.

Finalister i Årets Kock 1985

Kenneth Andersson

​

Arbetsplats under tävlingen:

Wa-Waco AB

​

Ort:

Halmstad

​

Finalrätt:

Vilt & murkelfärserad renfilé med timjanssås, jordärtskockstimbal och grönsaksstrimlor.

Jonas Borssén 

 

Arbetsplats under tävlingen:

Victors 

​

Ort:

Göteborg

 

Finalrätt:

Rimmad tuppkyckling med mosaik av bönor och legymer,

Lennar Carlsson

 

Arbetsplats under tävlingen:

SAS Arlandia Hotel 

​

Ort:

Stockholm

​

Finalrätter

Biff á la Renberg.

Gert Klötzke 

​

Arbetsplats under tävlingen:

Värdshuset Flottaren

​

Ort:

Vansbro

​

Finalrätt:

Saffransfylld unghönsrullader.

Torbjörn Lagmark

​

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Elinor

​

Ort:

Helsingborg

​

Finalrätter

Kantarell- och räkfärserad hälleflundra i smördegsflan med grönsakspärlor.

Peter Odén

​

Arbetsplats under tävlingen:

LKAB:s personalrestaurang

​

Ort:

Kiruna

​

Finalrätter

Murkelfärserat ripbröst i smördeg.

Ulf Thorson

​

Arbetsplats under tävlingen:

Victors

​

Ort:

Göteborg

​

Finalrätter

Ugnsstekt pigghamslägg med rotfruktsgratäng.

Ingemar Eberstål

 

Arbetsplats under tävlingen:

Rådhuskällaren

​

Ort:

Falun

​

Finalrätt:

Saltinbakat reninnanlår med tranbärssås och masselnötskryddad potatiskaka.

Stig Östman

​

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Morellen

​

Ort:

Stockholm

​

Finalrätter

Roslagstupp med Karl Johansvamp och endiver.

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page