top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg
tomas diederichsen02.jpg

Tomas Diedrichsen

Årets Kock 2011

Tomas Diederichsen är född den 16 maj 1979 och är uppvuxen på Lidingö i Stockholm. När Tomas vann var han verksam på Ulfsunda Slott i Bromma. Tomas tid i branschen har fördelats mellan krogar som Frippes och Tegelbacken, och han har också jobbat mycket med att utveckla mötesmat på konferens- och kursgårdar som Ulfsunda Slott, Villa Söderås och Skogshem & Wijk. 

 

Förutom Årets Kock 2011 har Tomas en titel som Sveriges Köttkock från 2007.

Tävlingen Årets Kock 2011

3 februari 2011

Finalrätt 1

Finalrätt 2

Årets Kock 2011 anordnades på Ulfsunda Slott i Bromma, Stockholm den 3 februari där sex finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 2011 blev Tomas Diedrichsen. Tomas vann tävlingen med rätterna:

Modern varmrätt

Helstekt lamm, lammkorv och ragu på lammbringa med svamp, aprikos och rostat korngryn samt auberginekräm, pressad fänkål och morot med riven lakrits

 

À la carte-rätt på råvarukorg

Inkokt lax med jordärtskockor, shiitakesvamp, dill, citron, ragu på äpple, gulbetor och korngryn samt brynt smör

Finalister i Årets Kock 2011

Jakob Wells

Arbetsplats under tävlingen: Skanörs gästgifvaregård

Ort: Skanör

Finalrätter:

De sex finalisterna hade fem timmar på sig att laga en modern restaurangrätt med huvudråvarorna, lammstek med ben och en benfri lammtunnbringa, samt minst en ekologisk mejeriprodukt, förutom ekologiskt smör.

De skulle även skapa en à la carte rätt med hjälp av en tidigare hemlig varukorg som finalisterna fick reda på 45 minuter innan tävlingen startade.

 

Huvudråvaran 2011 var lax. Årets tema var ”Hem till gården”. 

Daniel Räms

 

Arbetsplats under tävlingen: Räms Mat & Gastronomi

Ort: Stockholm

Finalrätter:

De sex finalisterna hade fem timmar på sig att laga en modern restaurangrätt med huvudråvarorna, lammstek med ben och en benfri lammtunnbringa, samt minst en ekologisk mejeriprodukt, förutom ekologiskt smör.

De skulle även skapa en à la carte rätt med hjälp av en tidigare hemlig varukorg som finalisterna fick reda på 45 minuter innan tävlingen startade.

 

Huvudråvaran 2011 var lax. Årets tema var ”Hem till gården”. 

Filip Fastén

Arbetsplats under tävlingen: Le Rouge

Ort: Stockholm

Finalrätter:

De sex finalisterna hade fem timmar på sig att laga en modern restaurangrätt med huvudråvarorna, lammstek med ben och en benfri lammtunnbringa, samt minst en ekologisk mejeriprodukt, förutom ekologiskt smör.

De skulle även skapa en à la carte rätt med hjälp av en tidigare hemlig varukorg som finalisterna fick reda på 45 minuter innan tävlingen startade.

 

Huvudråvaran 2011 var lax. Årets tema var ”Hem till gården”. 

Klas Lindberg

Arbetsplats under tävlingen: Klas Lindberg Mat & Vin

Ort: Hägersten

Finalrätter:

De sex finalisterna hade fem timmar på sig att laga en modern restaurangrätt med huvudråvarorna, lammstek med ben och en benfri lammtunnbringa, samt minst en ekologisk mejeriprodukt, förutom ekologiskt smör.

De skulle även skapa en à la carte rätt med hjälp av en tidigare hemlig varukorg som finalisterna fick reda på 45 minuter innan tävlingen startade.

 

Huvudråvaran 2011 var lax. Årets tema var ”Hem till gården”. 

Robert Hedman

 

Arbetsplats under tävlingen: Hufvudsta Gård Mat & Möten

Ort: Solna

Finalrätter:

De sex finalisterna hade fem timmar på sig att laga en modern restaurangrätt med huvudråvarorna, lammstek med ben och en benfri lammtunnbringa, samt minst en ekologisk mejeriprodukt, förutom ekologiskt smör.

De skulle även skapa en à la carte rätt med hjälp av en tidigare hemlig varukorg som finalisterna fick reda på 45 minuter innan tävlingen startade.

 

Huvudråvaran 2011 var lax. Årets tema var ”Hem till gården”. 

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page