Tomas Diedrichsen
Årets Kock 2011
Tomas Diederichsen är född den 16 maj 1979 och är uppvuxen på Lidingö i Stockholm. När Tomas vann var han verksam på Ulfsunda Slott i Bromma. Tomas tid i branschen har fördelats mellan krogar som Frippes och Tegelbacken, och han har också jobbat mycket med att utveckla mötesmat på konferens- och kursgårdar som Ulfsunda Slott, Villa Söderås och Skogshem & Wijk.
Förutom Årets Kock 2011 har Tomas en titel som Sveriges Köttkock från 2007.
Tävlingen Årets Kock 2011
3 februari 2011
Finalrätt 1
Finalrätt 2
Årets Kock 2011 anordnades på Ulfsunda Slott i Bromma, Stockholm den 3 februari där sex finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 2011 blev Tomas Diedrichsen. Tomas vann tävlingen med rätterna:
Modern varmrätt
Helstekt lamm, lammkorv och ragu på lammbringa med svamp, aprikos och rostat korngryn samt auberginekräm, pressad fänkål och morot med riven lakrits
À la carte-rätt på råvarukorg
Inkokt lax med jordärtskockor, shiitakesvamp, dill, citron, ragu på äpple, gulbetor och korngryn samt brynt smör
Finalister i Årets Kock 2011
Jakob Wells
Arbetsplats under tävlingen: Skanörs gästgifvaregård
Ort: Skanör
Finalrätter:
De sex finalisterna hade fem timmar på sig att laga en modern restaurangrätt med huvudråvarorna, lammstek med ben och en benfri lammtunnbringa, samt minst en ekologisk mejeriprodukt, förutom ekologiskt smör.
De skulle även skapa en à la carte rätt med hjälp av en tidigare hemlig varukorg som finalisterna fick reda på 45 minuter innan tävlingen startade.
Huvudråvaran 2011 var lax. Årets tema var ”Hem till gården”.
Daniel Räms
Arbetsplats under tävlingen: Räms Mat & Gastronomi
Ort: Stockholm
Finalrätter:
De sex finalisterna hade fem timmar på sig att laga en modern restaurangrätt med huvudråvarorna, lammstek med ben och en benfri lammtunnbringa, samt minst en ekologisk mejeriprodukt, förutom ekologiskt smör.
De skulle även skapa en à la carte rätt med hjälp av en tidigare hemlig varukorg som finalisterna fick reda på 45 minuter innan tävlingen startade.
Huvudråvaran 2011 var lax. Årets tema var ”Hem till gården”.
Filip Fastén
Arbetsplats under tävlingen: Le Rouge
Ort: Stockholm
Finalrätter:
De sex finalisterna hade fem timmar på sig att laga en modern restaurangrätt med huvudråvarorna, lammstek med ben och en benfri lammtunnbringa, samt minst en ekologisk mejeriprodukt, förutom ekologiskt smör.
De skulle även skapa en à la carte rätt med hjälp av en tidigare hemlig varukorg som finalisterna fick reda på 45 minuter innan tävlingen startade.
Huvudråvaran 2011 var lax. Årets tema var ”Hem till gården”.
Klas Lindberg
Robert Hedman
Arbetsplats under tävlingen: Hufvudsta Gård Mat & Möten
Ort: Solna