top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg

Peter J Skogström

Årets Kock 2006

Peter J Skogström är född den 8 mars 1972 och är uppvuxen i Bor, en liten ort utanför Värnamo.

 

När han vann Årets Kock 2006 var han verksam på Mat & Vin Stolpaberg. Förutom vinsten i Årets Kock 2006 har Peter varit med i uttagningen till Bocuse d’Or samt varit medlem i Svenska Kocklandslaget under 1998–2004 med vilka han tog guld i Culinary Olympics 2000 och 2004 samt VM-guld 1998 och 2002.

Tävlingen Årets Kock 2006

1 feburari 2006

Finalrätt 1

Finalrätt 2

Årets Kock 2006 anordnades på Världskulturmuséet den 1 februari där sex finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 2006 blev Peter J Skogström. Peter vann tävlingen med rätterna:

Modern varmrätt

Skummig soppa på dill med kolja, pilgrimsmousseline och citronglaserade rotisar

Söndagsmiddag

Högrev från Blentarp, galette på gulbeta och prästost serverad med syrlig potatispuré, picklade rotfrukter och chutney på paradisäpple

Finalister i Årets Kock 2006

Peter Johasson

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang LUX

Ort:

Stockholm 

Finalrätter

Soppa: 

Frikassé på gös, havskräfta och råräkor med blomkål, skaldjurskorv, tomat, citron och dill.

Söndagsmiddag: 

Helstekt entrecote från Naztorps gård med kryddpepparkryddat, bräserat rostbifflock, jordärtskockspuré, skogschampinjoner, morot, äpplemos och timjan

Johan Karlsson

 

Arbetsplats under tävlingen:

Alfredos Restaurang

Ort:

Stockholm

 

Finalrätter

Soppa: 

Kryddig marulk på ostronkräm med grönsaks- och blåmusselbuljong.

Söndagsmiddag: 

Karl-Johansvampsrulad med syrad lök, äppelgräddsås och pepparrotstött potatis samt citron- och timjangrönsaker

Jakob Lells

 

Arbetsplats under tävlingen:

Skanörs Gästgifvaregård

Ort:

Skanör

Finalrätter

Soppa: 

Gryta på piggvar och havskräftor med fänkål, smålök och kronärtskocka, serveras med spröd kavring, dragon och brandade på mandelpotatis och piggvar.

Söndagsmiddag: 

Dillglaserad högrev med rosenkål, rostat vete och dill samt färskostbuljong serveras med pepparrotsrotmos och pumpapickels

Kwang Henriksson

 

Arbetsplats under tävlingen:

Swea Hof/Elite Plaza Hotel

Ort:

Göteborg

Finalrätter

Soppa: 

Variation på västerhavstorsk med ostron- och persiljebuljong, mjölkpocherad vitlökscrème samt rökt ostrondolme.

Söndagsmiddag: 

Citronconfiterad högrev, porterkokt högrevsragu serveras med rotfruktsstomp, syltade grönsaker och senapsfärskost

Simon Lundén

Arbetsplats under tävlingen:

Swedish Taste/Hills Restaurang

Ort:

Göteborg

Finalrätter

Soppa: 

Blåmusselsoppa med kryddstekt marulk, citronyoghurt och krutong samt skaldjurspotatis.

Söndagsmiddag: 

Bräserat nötinnanlår med aprikos serverat med ingefärsgrönsaker, gurkpickels med kummin, lingonjelly, selleripuré med getostcrème samt vitpeppargräddsky

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
  • TikTok
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page