top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg
Arets_kock_2003_Magnus_Lindstrom_foto.jpg

Magnus Lindström

Årets Kock 2003

Magnus Lindström är född den 15 februari 1970 och är uppvuxen i Växjö. Han har grundat Swedish Taste i Göteborg; ett hus med restaurang, butik, matstudio och konferens, och i Stockholm; en mat- och vinstudio.

 

Magnus har även erfarenhet från restaurangerna Fredsgatan 12, Gondolen, Fjäderholmarnas Krog och Eriks Fisk i Stockholm samt Hotell Borgholm på Öland. Utöver titeln Årets Kock 2003 har Magnus tagit två OS-guld med Kocklandslaget där han var medlem under många år.

Tävligen Årets Kock 2003

6 februari 2003

Finalrätt 1

Finalrätt 2

Årets Kock 2003 anordnades på Grand Hotel i Stockholm den 6 februari där åtta finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 2003 blev Magnus Lindström. Magnus vann tävlingen med rätterna:

 

 

Modern varmrätt

Persilje- och vitlöksstekt lammrygg med tomatterrin, kronärtskocka och vita bönor, samt rödvinsbräserad lammbringa och friterad getostpotatis

Smörgåsbordets rätter

  • Senaps- och kumminmarinerad rökt lax och syrad gurksallad

  • Kycklingkorv med blomkålspuré och kryddkoka katrinplommon

  • Skogssvampsoppa med sötsur svamp- och Västerbottensosttartlett

  • Citronströmming med rödbetor, äpple och pepparrotscréme

Finalister i Årets Kock 2003

Andreas Nylén

Arbetsplats under tävlingen:

Frilans

Ort:

Umeå

Finalrätter

Modern varmrätt

Confit på lammsadel med en liten lammkolbàsz och syrad spetskål samt en potatis- och getostterrin smaksatt med timjan och en sötstark senapsvelouté.

Smörgåsbord:

Inkokt lax på asiatiskt vis med gurka i gelé och rostade sesamfrön, Lime- och vitlöksmarinerad strömming med mango och papaya, Plommontomat med potatis, ädelost och portvinskokta kastanjer, Honungs- och senapsglaserad kyckling på saltbakad rödbeta med pepparrot och brynt smör

Markus Aujalay

 

Arbetsplats under tävlingen:

Fredsgatan 12

Ort:

Stockholm

 

Finalrätter

Modern varmrätt

Helstekt lammsadel med citronglaserade dillgrönsaker, lamm- och spetskålsrillette, potatis- och pepparrotskräm samt rödvinssky.

Smörgåsbord: 

Marinerad lax med äpple, pepparrot och ingefära, Gratinerad ansjovisströmming med tomat och dill, Mandelpotatisvichyssoise med Västerbottensost och kummingrissini, Lättrökt kyckling med sellerisallad och hasselnötsvinägrett

Per Ängsås

 

Arbetsplats under tävlingen:

Lidingö Golfrestaurang

Ort:

Stockholm

Finalrätter

Modern varmrätt: 

Senapsbakad lammytterfilé med ragu på jordärtskocka och karljohansvamp, friterad ostpotatis och tomatterrin, serveras med lammsky.

Smörgåsbord: 

Kycklingmousseline med stekt lever, brynt kålbuljong, äpple och rårörda lingon, Gulbeta fylld med pepparrots-Kesella och brynt smör- och kaprisvinägrett, Kräftströmming 2003, Lättrökt lax- och dillrulle med gurk- och forellromsyoghurt,

Daniel Rolk

 

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Fond

Ort:

Göteborg

Finalrätter

Modern varmrätt:  

Svartpepparstekt lammfilé med vitlöksstekt potatis, citronkokt bringa, bönragu, fårostcrème samt schalottenlökssky.

Smörgåsbord: 

Cheddarstekt kycklingfilé med rostade rotfrukter, Blomkålssoppa med timjanmarinerade rödbetor, Inkokt lax med pernodkokt fänkål och apelsinmajonnäs, Citronstekt strömming med brynt ansjovis- och palsternackssmör

Martin Lennartsson

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Fond

Ort:

Göteborg 

Finalrätter

Modern varmrätt

Sockerstekt lammytterfilé med sky och rostad schalottenlök, kokt lammentrecôte med sötsur dillsås och citronglaserade morötter och sticklök, potatis- och kålpuré.

Smörgåsbord: 

Inkokt lax med potatissallad, Jordärtskocks- och färskostcrème med syrlig svamp och tomat, Kycklingbullar med citron och kryddpeppar i palsternackssoppa, Pankofriterad strömming med pepparrot samt potatis- och senapskompott

Anders Vendel

Arbetsplats under tävlingen:

Mötesplats Österlen 

Ort:

Löderup

Finalrätter

Modern varmrätt

Lammsadel med honungsglaserad mandelpotatis fylld med lägg, getostsyrad kål, ragu på citronrimmad gurka, bönor och svamp samt mörk dillsky.

Smörgåsbord: 

Spenat- och ostsallad med inkokta persiljerötter, pocherad äggula och senapsfrön, kyckling- och kryddpepparkorv med dillrosenkålskompott och ansjoviskryddad, scharlottenlökssoppa, strömningsassiett med morots- och citronströmming med honungyoghurt och mynta samt ansjoviskryddad, kyld brandade på potatis och strömming med dragongurka och spröd karving, kall äppelsyltad lax med grönärtspuré och rostad mandel- och pepparrotssallad.

Peter J Skogström

Arbetsplats under tävlingen:

Mat & Vin på Stolpaberga

Ort:

Bunkeflostrand

Finalrätter

Modern varmrätt

Glaserad lammsadel med rimmat lägg, marinerade grönsaker och potatisrulle med vitlökspuré.

Smörgåsbord: 

Sockersaltad fjordlax med senap och äpple, Blomkål- och rosenkålsterrin med ostchips, Kryddbräserad kycklingklubba med brännvinspickles, Friterad strömmingsstjärt med pepparrotsdressing

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
  • TikTok
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page