top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg

Stefan Karlsson

Årets Kock 1995

Stefan Karlsson är född den 20 maj 1970 och är uppvuxen i Gemla i Småland. Han är verksam i Göteborg och driver sedan 2010 Götaplatsgruppen med restaurangerna SK Mat & Människor som fick en stjärna i Guide Michelin samma år den öppnades, Toso, Mr. P, Bar Himmel och at Park.

 

Stefan har även erfarenhet av 28+ samt egna restaurangen Fond, även den med en Michelinstjärna, som han valde att lägga ner när han startade SK Mat & Människor. Stefan har också tävlat med Kocklandslaget.

Årets Kock 1995

1 februari 1995

Finalrätt 

Årets Kock 1995 anordnades på St:Görans i Stockholm den 1 februari där sju finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 1995 blev Stefan Karlsson. Stefan vann tävlingen med rätterna:

 

 

Vinnarrätt

Fjällripa fylld med trumpetsvamp och prästost, liten omelette med sallad på päron, kycklinglever och sidfläsk, honungsglaserade kålrabbi och rotsaker och smålök, potatis-, timjan- och rotselleribakelser, tranbärssås.

Finalister i Årets Kock 1995

Niklas Ryhnell

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Naturhistoriska Muséet

Ort:

Stockholm

Finalrätter

Huvudrätt:
Stekt fjällripa med tranbärsgräddsås, timjanstekta queneller av lever och lår pch sauté på schalottenlök, lådrabbi, päron och rimmat sidfläsk.

Anders Nordqvist

 

Arbetsplats under tävlingen:

Franska Matsalen, Grand Hotél 

Ort:

Stockholm 

 

Finalrätter

Huvudrätt:
Stekt ripbröst med en liten wallenbergare på ripa och kyckling lever, bakad paprikabrunoise, litet ägg av potatispuré med fläskflarn och sås på svart trumpetsvamp.

Magnus Ek

 

Arbetsplats under tävlingen:

Oaxen Skärgårdskrog

Ort:

Hölö 

Finalrätter

Huvudrätt:
Salamis på ripa med kycklinglever, timjan och snepas kryddad endiv, ugnsbakad potatis med rimmat fläsk och trumpetsvamp garnerat med syltade tranbär.

Olle Sundström

 

Arbetsplats under tävlingen:

Petri Pumpa

Ort:

Lund

Finalrätter

Huvudrätt:
Timjanstekt bröst av ripa med sylta på lår, trumpetsvamp och rimmat fläsk, timjanglacerad kålrabbi och kycklinglevermonterad sås.

Benny Nilsson 

Arbetsplats under tävlingen:

Petri Pumpa 

Ort:

Lund 

Finalrätter

Huvudrätt:
Timjanbakat bröst av fjällripa serverat med confit på lår, vinägerpäron och rimmat fläsk samt syltade tranbär i en mild honungssky och med kompott på potatis och svart trumpetsvamp smaksatt med persilja.

Håkan Thörnström

Arbetsplats under tävlingen:

Hotell Rubinen 

Ort:

Göteborg

Finalrätter

Huvudrätt:
Persiljeugnstekt ripbröst på benet, kokt potatissandwich och grönsaks- och prästostägg, serveras med ragu på päron, tranbär, kycklinglever, fläsk och friterad schalottenlök. Ripskysås.

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page