top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg
Patrick Blomqvist med Tore Wretman.jpg

Patric Blomquist

Årets Kock 1994

Patric Blomquist är född den 29 januari 1966 och är uppväxt i Rabbalshede i Bohuslän. Han har erfarenhet från restauranger som Restaurang Hybrid och Enskede Krog drivna i egen regi samt Ett rum och kök och Eriks Restauranger i Stockholm.

 

Patric har även arbetat i Storbritannien på Richard Corrigan at Lindsay House och Glas i London och L’Ortolan i Reading.

Årets Kock 1994

2 februari 1994

Finalrätt 1

Finalrätt 2

Årets Kock 1994 anordnades på Grand Hotel i Stockholm den 2 februari där sex finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 1994 blev Patric Blomqvist. Michael vann tävlingen med rätterna:

 

Vinnarrätt

Helstekt, urbenad entrecôte med het vitkål, linspuré och schalottenfylld potatiskaka, serverad med shii-take och mejramsås.

Råvarukorgen

Hel entrecote med ben och lock, 200 g Oxmärg Shiitakesvamp, Vitkål, Spenat, Gröna linser, Pepparrot, Persiljerot, Aubergine, Färsk mejram.

Finalister i Årets Kock 1994

2

Åke Lindsmyr 

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Trädgår´n

Ort:

Karlskrona

Finalrätter

Entrecôte, stekt hel, under ett täcke av oxmärg och mie de pain, med shii-takesvamp och spenatfylld lök och spenatfyllda friterade potatishorn, serveras med balsamicosås.

3

Niclas Ryhnell

 

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Naturhistoriska Muséet 

Ort:

Stockholm 

 

Finalrätter

Dubbel entrecôte täckt med bladspenat och märg serveras med rödvinsglaserade rotfrukter, vitkål, milt rostad vitlök och schalottenlök, gräddkokt shii-takesvamp, mejramstekta brödkrutonger, bakade på rödvin och Keso.

4

Anders Nordqvist 

 

Arbetsplats under tävlingen:

Franska Matsalen, Grand Hotel 

Ort:

Stockholm 

Finalrätter

Helstekt entrecôte under märg, bladpersilja och schalottenlök, potatispuré kryddad med mejram och med nerstuckna potatischips, tartlett på aubergine, shii-take-svamp och honungsstekt vitkål, serveras med mörk senapssås.

5

Stefan Karlsson

 

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang 28+

Ort:

Göteborg 

Finalrätter

Entrecôte, märg-, shii-take- och mejramsgratinerad, serveras med Balsamico- och honungsglaserad persiljerot, syrad vitkål i spenat, potatis- och Västerbottenpuré och schalottenlöksås.

6

Ola Andersson 

Arbetsplats under tävlingen:

Madeleine, Sheraton Hotel

Ort:

Göteborg

Finalrätter

Entrecôte, senapspanerad, med aubergine- ochpotatisbakelser, friterad oxmärg, ragu av rotfrukter, spenat och shii-takesvamp, serverad med rödvins- och schalottenlöksås.

7

Johan Holmberg

Arbetsplats under tävlingen:

Thorskoga Slott

Ort:

Lilla Edet

Finalrätter

Spenatfylld entrecôte med lins- och svampfyllt potatishorn och oxmärg i rotfruktspaket, serveras med pepparrotssky och mejramhollandaise.

8

Tobias Roth 

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Anno 1900

Ort:

Malmö

Finalrätter

Entrecôte fylld med mild vitlök, schalottenlök och persiljerot med små ”kroppkakor” på märg och mejram och dolma på shii-take och aubergine, serveras med en mild senapscréme.

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page