top of page
53271759595_39c21aef82_k.jpg

Per Ekberg

Årets Kock 1992

Per Ekberg är född 1963 och driver Ekbergs matsal i Söderhamn tillsammans med hans fru Maria.

 

Per har tidigare arbetat på restauranger som Franska Matsalen, Gondolen, Fem Små Hus, Källaren Diana och Täby Park Hotell. Han har även drivit Bageri Bulleboden i 13 år.

Tävlingen Årets Kock 1992

5 februari 1992

Vinnarrätt 

Årets Kock 1992 anordnades på Restaurangskolan i Stockholm den 5 februari där sex finalister tävlade om titeln. Vinnaren av Årets Kock 1992 blev Per Ekberg. Per vann tävlingen med rätten:

 

 

 

Helstekt fläskkarré marinerad med vitlök, mejram och honung, serveras skuren i skivor med en kronärtskocksterrin på färska tomater och äpplen och en pytt på mangold, linser och shiitakesvamp, som slås över köttet vid serveringen, till detta en cidergräddsås och en potatis- och purjolökskaka.

Finalister i Årets Kock 1992

Claes Riddarström

Arbetsplats under tävlingen:

Solbacka Sport och Konferens

Ort:

Stjörnhov

Finalrätt:

Helstekt karrérad med griljerade rotsaker – morötter, selleri och gul lök -, potatismos kryddat med färsk ingefära och örter, ragu på shiitake, mangold och kronärtskockor, serveras med en apelsin/senapssås.

Dan Lexö

 

Arbetsplats under tävlingen:

Kompaniet

Ort:

Helsingborg 

 

Finalrätt:

Grillad fläskkarré, bräserad under lock med mangold och gréveost, serveras med en lätt mejramkryddad omelett fylld med gräddstuvade, örtgröna rotskaer och råstekt potatispuck.

Rickard Waje

 

Arbetsplats under tävlingen:

Sociotetshuset 

Ort:

Martstrand

Finalrätt:

Strut av fläskkarré fylld med paprika och mangold frästa i vitlök och ingefära, selleribo med shiitake, choucroute av rödbetor och selleri, potatis- och selleribomb, kronärtskocksbottnar i smör och vittvin, portvinssås med schalottenlök.

Olle Sundström

 

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Petri Pumpa

Ort:

Lund

Finalrätt:

Örtgrillad fläskkarré med en mejramkryddad kompott på kronärtskockor i svampsky, serveras med potatis inbakad i mangold och Västerbottensost.

Martin Werner 

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Michel

Ort:

Stockholm

Finalrätt:

 

Helstekt, shiitakefylld fläskkarré på en bädd av karamelliserade rotfrukter och med en crème på gröna och röda linser

Anders Dahlbom

Arbetsplats under tävlingen:

​Panorama Hotel

Ort:

Göteborg

Finalrätt:

Per Carlsson

Arbetsplats under tävlingen:

Restaurang Tures 

Ort:

Stockholm

Finalrätt:

 

Saltinbakad fläskkarré med shiitake, serveras med en ragu på kronärtskocka, rotselleri, morot och purjolök och potatisstjärna fylld med två sorters linser och vitlök, mörk örtsås.

Följ Årets Kock

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
  • alt.text.label.YouTube
53271288796_56519dd356_k (1).jpg
bottom of page