top of page
Årets Rätt  2024final.jpg

Årets Rätt

2019 introducerade Årets Kock ett nytt initiativ – Årets Rätt. Genom Årets Rätt vill vi skapa nya, klassiska maträtter som varje svensk ska känna till och som vi hoppas också ska bli riktiga favoriter. Årets Rätt skapas varje år av den regerande svenska mästaren i professionell matlagning – Årets Kock.
 

Årets Rätt ska:

  • Kunna serveras både hemma och på restaurang.

  • Vara klimatsmart.

  • Lagas av råvaror som finns tillgängliga i vanliga mataffärer över hela landet, och större delen av året.

  • Spegla sin tid och den skapande kockens matlagningsfilosofi.

Årets Rätt 2024

Havets superhjälte i fyra säsonger

Skapad av Desirée Jaks, Årets Kock 2023

Årets Rätt 2023

50/50 köttbullar i tomatsås med pasta

Skapad av Jessie Sommarström, Årets Kock 2022

Läs mer om Årets Kock 2023

Årets Rätt 2022

Vildsvinsrulle i tunnbröd

Skapad av Gustav Leonhardt, Årets Kock 2021

Årets Rätt 2021

Swedish bowl

Skapad av Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020

Årets Rätt 2020

Torskbiffar

Skapad av Martin Moses, Årets Kock 2019

Årets Rätt 2019

Kåltaco

Skapad av David Lundqvist, Årets Kock 2018

bottom of page