top of page

Välkommen att ansöka till våra elevtävlingar, Årets Kockelev och Årets Kockelever

ÅretsKockelever_ÅK2_2019_600x400_web

Årets Kock, tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och Ulrika Brydling, arrangerar varje år Årets Kockelev och Årets Kockelever. Det är den största satsningen som görs mot kockelever under gymnasietiden. Genom tävlingen vill Årets Kock främja tillväxten i branschen, skapa möten mellan elever, etablerade kockar och andra branschaktörer samt utbilda och inspirera framtidens kockar.

Årets Kockelev och Årets Kockelever 2023

I år kommer vi att bedöma alla bidrag digitalt på recept, bild och teoriuppgift istället för audition och kvaltävling. Anmälan till Årets Kockelev stänger den 23 mars. Anmälan till Årets Kockelever stänger den 31 mars. 

Finalen för den individuella tävlingen Årets Kockelev (Årskurs 3) kommer att hållas den 11 maj på Restaurangakademien i Stockholm. Lagtävlingen Årets Kockelever (Årskurs 2) kommer avgöras på höstterminen 2023.

Läs mer om våra elevtävlingar och om hur du ansöker här.

“Årets Kockelev och Årets Kockelever är en viktig pusselbit för oss i arbetet att bidra till ungdomars intresse för branschen och tillväxten generellt. Här får vi stifta bekantskap med nästa generations kockar och följa dem in i arbetslivet, vi kan inspireras av deras visioner och tankar samt såklart också bidra med kunskap och erfarenhet som eleverna kommer att ha nytta av framåt . Vi hoppas också inspirera fler ungdomar att fortsätta tävla inom matlagning, och att vi ska återse de tävlande i Årets Kock – SM i professionell matlagning längre fram.”Helene Kugelberg, VD Årets Kock

Comments


bottom of page