top of page

Nyhet [/vc_column_text][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”extra-color-1″ animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_custom_heading text=”Kvalet i Årets Kock 2018 består av 5 delmoment” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23bfbfbf” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][vc_custom_heading text=”Det drar ihop sig till kvalificeringstävling och 32 kockar ska bli åtta. Många förutsättningar är fortfarande hemliga för de tävlande och avslöjas först vid start. Allt för att förutsättningarna ska vara lika för alla, och för att premiera en bred och djup kunskap inom kockyrket. ” font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:left|color:%23000000|line_height:50px” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][divider line_type=”No Line”][nectar_single_testimonial testimonial_style=”small_modern” color=”Default” quote=”Första dagen står teori, råvarukännedom och upplagning av tävlingsrätt på programmet. För de som går vidare till andra dagen är det först ett handlagstest och sen hemlig råvarukorg. De åtta kockar som samlar ihop flest poäng totalt i dessa fem delmoment går vidare till finalen.” name=”Anders Dahlbom Wettergren” subtitle=”Tävlingsledare Årets Kock 2018″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]32 kockar kommer till kvalet, hälften av dem går vidare till dag 2. Poängen följer med till andra dagen men redovisas inte. Efter dag två summeras poängen från de fem delmomenten; teori, råvarukunskap, upplagning av inskickad tävlingsrätt, handlagstest och råvarukorg. De 8 åtta med högst poäng går vidare till final. Poängen följer inte med till finalen, men kommer att redovisas.

DAG 1 32 kockar tävlar i tre tävlingsmoment.

Teori Skriftligt prov, 16 mat- och matlagningsrelaterade frågor med öppna svar. De tävlande har 15 minuter på sig att svara.

Råvarukunskap De tävlande ska namnge 25 råvaror på tio minuter. De får känna och dofta på fem av råvarorna, övriga får de endast titta på.

Upplagning tävlingsrätt Upplagning av den rätt som kockarna skickade in med sin tävlingsanmälan. De får förbereda rätten inför kvalet och på plats har kockarna sedan 70 minuter på sig att färdigställa sex tallrikar som ska in till juryn. Om de drar över tiden med mer än 59 sekunder diskvalificeras de från tävlingen. Inga ingredienser eller moment får tillkomma eller tas bort jämfört med det recept och bild som skickades in.

DAG 2 16 kockar tävlar i två tävlingsmoment.

Handlagstest I handlagstestet får de tävlande visa sin kunskap inom yrket. Vilken eller vilka ingredienser/råvaror och eventuella redskap som ingår får de veta samtidigt som handlagstestar startar.

Huvudrätt av hemlig råvarukorg De tävlande ska laga en huvudrätt där ett antal råvaror måste ingå, sex tallrikar ska in till juryn. De får använd valfri teknik och har tillgång till ett skafferi. Rätten ska serveras på en av tävlingsledningen vald tallrik och bedöms på smak och utseende och teknik.

För ytterligare detaljer kring delmomenten, ladda ner PDF.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner disable_element=”yes” column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_custom_heading text=”foto madeleine landley” font_container=”tag:h5|text_align:center” google_fonts=”font_family:Roboto%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C500%2C500italic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:500%20bold%20regular%3A500%3Anormal”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/12″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column][/vc_row]

Comments


bottom of page