top of page

Nyhet [/vc_column_text][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”extra-color-1″ animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][divider line_type=”No Line”][vc_custom_heading text=”Årets Kock 2019 ” font_container=”tag:h5|text_align:center|color:%23bfbfbf” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][vc_custom_heading text=”Tävlingsmoment finaldag 2″ font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:center|color:%23000000|line_height:50px” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]







Rätter på råvarukorg

Oförberett tävlingsmoment Maxpoäng: 160

Dagens första tävlingsuppgift är att servera två rätter till juryn.

Första rätten Uppgift att servera 12 stycken kalla ostron i sitt skal. Utöver huvudråvaran har finalisterna även fått tillgång till en liten råvarukorg.

Andra rätten Uppgift är att göra en rätt med broccoli som huvudråvara. Rätten ska även innehålla de ostron som finalisterna fått öppna i ett separat bedömningsmoment under dagen.


Potatisrätt

Förberett tävlingsmoment Maxpoäng: 160

Dagens andra tävlingsuppgift är att presentera den potatisrätt som finalisterna skapat inför finalen. Uppgiften är att servera en rätt med potatis som huvudråvara. Till detta kommer vaktel som ska serveras à part. Enbart fågel, sås/sky/örter får serveras à part.

Metod & handlag inkl. ostronöppning

Maxpoäng: 80

Under hela tävlingsdagen rör sig en metodjury kring tävlingsköken och tittar på finalisternas sätt att arbeta. Bland annat bedömer juryn hur finalisterna har organiserat sitt kök, hur den tävlande minimerar råvarusvinn, hur man kommunicerar med sin commis samt att angiven tid och tävlingsuppgift följs. Vidare bedöms även hur finalisterna har öppnat de ostron som används i de oförberedda tävlingsrätterna. [/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/12″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column][/vc_row]

Comments


bottom of page