top of page

Restaurangen blir en ny upplevelse på en unik plats där form- och matvärlden möts. Elvira Lindqvist som närmast kommer från en tjänst som kökschef på Restaurang Fotografiska blir kreativ ledare och kommer tillsammans med ett team av kreatörer skapa en meny på råvaror från lokala producenter.

På en undangömd plats mitt i Stockholm ligger en av Stockholms bevarade malmgårdar från tidigt 1700-tal, den Oxentiernska Malmgården på Östermalm. På denna plats öppnar nu alltså silversmeden, juveleraren och galleristen Sebastian Schildt Restaurang Oxenstierna.

– Restaurang Oxenstierna är ett projekt jag länge drömt om att utforma. Konst är så mycket mer än tavlor på väggen och går att gestalta på många sätt och för alla sinnen, och min ambition är att restaurangen ska bli en helhetsupplevelse. I min silversmedja, precis intill restaurangen, har jag skapat exklusiva delar av inredningen, men jag har även haft det stora privilegiet att samarbeta med ett antal av Sveriges främsta formgivare och konsthantverkare då restaurangens tallrikar, glas, linne, möbler, belysning, ljusbärare, etc. är tillverkade för hand eller hos svenska producenter, säger Sebastian Schildt.

Vid sin sida har Sebastian Elvira Lindqvist. Med ett stort fokus på hållbarhet och vördnad för naturen, rena råvaror från lokala producenter, och en ständig nyfikenhet att på olika vis förädla varje del av de råvaror säsongen har att ge, skapas en lite annorlunda och spännande meny där växten står i fokus.

– Det ska bli väldigt roligt att öppna Restaurang Oxenstierna. Jag brinner helhjärtat för det hållbara mathantverket, och att kunna öppna en restaurang där det genomsyrar allt vi gör är fantastiskt! Att få lyfta fram lokala odlare och producenter som kämpar för en levande jord känns fint, och det ska bli så kul att genom mat och dryck kunna inspirera andra att göra samma sak. Att dessutom på ett modernt och kreativt sätt ta tillvara på allt naturen har att ge och skapa gastronomi utan att slänga hälften i soptunnan känns självklart, säger Elvira Lindqvist.


Sebastian Schildt öppnar restaurang med Elvira Lindqvist som kreativ ledare.

Restaurangvärlden

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page