top of page

Nyhet [/vc_column_text][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”extra-color-1″ animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]



Slutresultat efter dag 2 Maxpoäng: 400 [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]







Martin Moses 717,5 poäng Alexander Sjögren 647,5 poäng Ola Wallin 655 poäng Daniel Müllern 635 poäng [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ delay=”500″][divider line_type=”No Line”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_custom_heading text=”Årets Kock 2019 ” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23bfbfbf” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][vc_custom_heading text=”Resultat från finaldag 2″ font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:left|color:%23000000|line_height:50px” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]



Tävlingsmoment 5: Rätter på råvarukorg Oförberett tävlingsmoment Maxpoäng: 160 [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]




Finalisterna har fått i uppgift att servera två rätter. Till den första rätten ska de servera 12 stycken kalla ostron i sitt skal. Utöver huvudråvaran har finalisterna även fått tillgång till en liten råvarukorg. Till den andra rätten ska de göra en rätt med broccoli som huvudråvara. Rätten ska även innehålla de ostron som finalisterna fått öppna i ett tidigare moment. [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]







Martin Moses 160 poäng Daniel Müllern 140 poäng Ola Wallin 120 poäng Alexander Sjögren 100 poäng [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ delay=”500″][divider line_type=”No Line”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]




Tävlingsmoment 6: Potatisrätt Förberett tävlingsmoment Maxpoäng: 160 [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]




I dagens andra tävlingsuppgift ska finalisterna presentera den potatisrätt som de skapat inför finalen. Uppgiften är att servera en rätt där potatis är huvudråvaran. Till det kommer vaktel som ska serveras à part. Enbart fågel, sås/sky/örter får serveras à part. [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]


Martin Moses 160 poäng Alexander Sjögren 140 poäng Daniel Müllern 110 poäng Ola Wallin 100 poäng [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ delay=”500″][divider line_type=”No Line”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]




Tävlingsmoment 7: Metod & handlag inkl. ostronöppning Maxpoäng 80 [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]




Under hela tävlingsdagen rör sig en metodjury kring tävlingsköken och tittar på finalisternas sätt att arbeta. Bland annat bedömer de hur finalisterna har organiserat sitt kök, hur den tävlande minimerar råvarusvinn, hur man kommunicerar med sin commis och att angiven tid och tävlingsuppgift följs. Metodjuryn bedömer också hur finalisterna har öppnat de ostron som används i de oförberedda tävlingsrätterna. [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]







Ola Wallin 80 poäng Martin Moses 70 poäng Alexander Sjögren 70 poäng Daniel Müllern 50 poäng [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ delay=”500″][divider line_type=”No Line”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/12″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column][/vc_row]

Comments


bottom of page