top of page

Nyhet [/vc_column_text][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”extra-color-1″ animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_custom_heading text=”Årets Kock 2019 ” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23bfbfbf” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][vc_custom_heading text=”Resultat från finaldag 1″ font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:left|color:%23000000|line_height:50px” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]




Slutresultat efter dag 1 Maxpoäng 400 [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]







Ola Wallin 355 poäng Alexander Sjögren 337,5 poäng Daniel Müllern 335 poäng Martin Moses 327,5 poäng Lars Niklasson 325 poäng Jonas Lagerström 285 poäng Louise Johansson 277,5 poäng Christian Siberg 227,5 poäng [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ delay=”500″][divider line_type=”No Line”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]




Tävlingsmoment 1: Sensorik & råvarukännedom Oförberett tävlingsmoment Maxpoäng 40 [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]




Under onsdagen den 11 september testades finalisterna i sensorik och råvarukännedom. Under torsdagen redovisades hur många poäng respektive finalist fick. [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]







Martin Moses 40 poäng Alexander Sjögren 37,5 poäng Jonas Lagerström 35 poäng Lars Niklasson 32,5 poäng Ola Wallin 30 poäng Daniel Müllern 27,5 poäng Louise Johansson 25 poäng Christian Siberg 22,5 poäng [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ delay=”500″][divider line_type=”No Line”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]




Tävlingsmoment 2: Rätter på råvarukorg Oförberett tävlingsmoment Maxpoäng: 160 [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]




Torsdagens första tävlingsuppgift var att göra två rätter, 6 portioner per rätt, på huvudråvarorna havskräfta och karljohansvamp. Huvudråvarorna skulle finnas med i båda rätter och skulle kunna identifieras visuellt eller smakmässigt i rätterna. En av rätterna skulle också innehålla en buljong och finalisterna fick välja om rätterna skulle serveras kalla eller varma. [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]







Alexander Sjögren 160 poäng Daniel Müllern 150 poäng Martin Moses 140 poäng Ola Wallin 130 poäng Jonas Lagerström 120 poäng Lars Niklasson 110 poäng Louise Johansson 100 poäng Christian Siberg 90 poäng [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ delay=”500″][divider line_type=”No Line”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]



Tävlingsmoment 3: Korvrätt Förberett tävlingsmoment Maxpoäng: 160 [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]




Torsdagens andra tävlingsuppgift var att presentera den korvrätt som finalisterna hade skapat inför finalen. Uppgiften var att göra 30 stycken korvar som alla var lika stora. Sex av dem serverades med valfria tillbehör till jury. Huvudingrediens i korven var valfri. [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]







Ola Wallin 160 poäng Lars Niklasson 150 poäng Louise Johansson 130 poäng Daniel Müllern 130 poäng Martin Moses 110 poäng Jonas Lagerström 100 poäng Alexander Sjögren 100 poäng Christian Siberg 90 poäng [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”No Line”][divider line_type=”Full Width Line” line_thickness=”1″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ delay=”500″][divider line_type=”No Line”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]



Tävlingsmoment 4: Metod & handlag Maxpoäng: 40 [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]




Under hela torsdagen rörde sig en metodjury kring tävlingsköken och tittade på finalisternas sätt att arbeta. Bland annat bedömde juryn hur finalisterna hade organiserat sina kök, hur specifika råvaror hanterades, hur den tävlande minimerade råvarusvinn, hur man kommunicerade med sin commis och att angiven tid och tävlingsuppgift följdes. [/vc_column_text][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]







Alexander Sjögren 40 poäng Martin Moses 37,5 poäng Ola Wallin 35 poäng Lars Niklasson 32,5 poäng Jonas Lagerström 30 poäng Daniel Müllern 27,5 poäng Christian Siberg 25 poäng Louise Johansson 22,5 poäng [/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/12″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column][/vc_row]

Comentários


bottom of page