top of page

Nyhet [/vc_column_text][divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”4″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][divider line_type=”Small Line” line_alignment=”default” line_thickness=”4″ divider_color=”extra-color-1″ animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][image_with_animation image_url=”15033″ animation=”Fade In” hover_animation=”none” alignment=”” border_radius=”none” box_shadow=”none” image_loading=”default” max_width=”100%” max_width_mobile=”default”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Poäng i Årets Kock 2020″ font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:left|color:%23000000|line_height:50px” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]

Totala poäng Ludwig Tjörnemo 750 poäng Ola Wallin 720 poäng Christian Siberg 690 poäng Luqaz Ottosson 665 poäng Henric Herbertsson 610 poäng Marcus Bremdal 555 poäng Jesper Jakobsson 535 poäng [/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Poäng per tävlingsmoment

Sensorik Maxpoäng 80

Luqaz Ottosson 80 poäng Ludwig Tjörnemo 70 poäng Jesper Jakobsson 65 poäng Ola Wallin 60 poäng Marcus Bremdal 60 poäng Christian Siberg 50 poäng Henric Herbertsson 50 poäng

Kall och varm rätt på kanin Maxpoäng: 320 (160+160)

Dagens två första uppgifter var att laga två rätter med kanin som huvudråvara. Där den första rätten skulle serveras kall och den andra rätten varm. Varje tävlande serverade laga portioner per rätt, dvs. totalt tolv portioner. Till uppgiften fick varje tävlande tillgång till en (1) kanin. Hela kaninen skulle användas till de två rätterna. Hjärta, lever och njure är valfritt. Övriga råvaror och tillbehör till rätterna var valfria.

Kanin Kall Ludwig Tjörnemo 160 poäng Ola Wallin 150 poäng Christian Siberg 140 poäng Henric Herbertsson 120 poäng Luqaz Ottosson 110 poäng Marcus Bremdal 100 poäng Jesper Jakobsson 100 poäng

Varm Kanin Ludwig Tjörnemo 160 poäng Ola Wallin 150 poäng Christian Siberg 140 poäng Henric Herbertsson 130 poäng Jesper Jakobsson 120 poäng Luqaz Ottosson 110 poäng Marcus Bremdal 100 poäng

Rätt på råvarukorg Maxpoäng: 160

Dagens tredje tävlingsuppgift var att laga en rätt på råvarukorg där temat var återvunnet bröd.  Rätten skulle vara lakto och/eller ovo vegetarisk. Totalt lagade varje tävlande sex portioner.

Luqaz Ottosson 160 poäng Christian Siberg 150 poäng Ola Wallin 140 poäng Marcus Bremdal 130 poäng Ludwig Tjörnemo 120 poäng Henric Herbertsson 110 poäng Jesper Jakobsson 100 poäng

Rätt på blåmusslor och kronärtskocka Maxpoäng: 160

Dagens fjärde och sista tävlingsuppgift var att laga en rätt med blåmusslor och kronärtskocka som huvudråvaror. Varje tävlande fick tillgång till 12 kronärtskockor och 1 kg blåmusslor. Övriga råvaror och tillbehör till rätterna var valfria. Varje tävlande lagade sex portioner av rätten.

Ludwig Tjörnemo 160 poäng Ola Wallin 160 poäng Christian Siberg 140 poäng Luqaz Ottosson 130 poäng Henric Herbertsson 130 poäng Marcus Bremdal 110 poäng Jesper Jakobsson 100 poäng

Metod & handlag  Maxpoäng: 80

Under hela tävlingsdagen rörde sig en metodjury kring tävlingsköken och tittade på finalisternas sätt att arbeta. Bland annat bedömde juryn hur finalisterna har organiserat sitt kök, hur den tävlande minimerar råvarusvinn, hur de kommunicerar med sin commis samt att angiven tid och tävlingsuppgift följts.

Ludwig Tjörnemo 80 poäng Luqaz Ottosson 75 poäng Christian Siberg 70 poäng Henric Herbertsson 70 poäng Ola Wallin 60 poäng Marcus Bremdal 55 poäng Jesper Jakobsson 50 poäng

Jessie Sommarström valde tyvärr att avbryta tävlingen.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/12″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column][/vc_row]

コメント


bottom of page