top of page

Intervju [/vc_column_text][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”extra-color-1″ animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”11470″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_custom_heading text=”Finalist Årets Kock 2019 ” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23bfbfbf” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][vc_custom_heading text=””Det är roligare att tävla i lag, men mycket lättare att tävla själv så jag går för vinst i Årets Kock 2019”.” font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:left|color:%23000000|line_height:50px” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]Ola ser sig själv som en klassisk matlagare som gärna förnyar gamla rätter och med intresse för matens historia – vad och varför vi har ätit som vi gjort. [/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]Matlagningen har han med sig hemifrån, hans pappa var kock och lät Ola vara med i köket och hjälpa till när han var barn. ”Jag fick ofta smaka på såsen och sådär. Pappa brukade kalla mig för såschefen. Sen vet jag inte hur mycket han ändrade såsen efter att jag sagt vad jag tyckte, men det var roligt att få vara med.”

Hemma blir det mycket hälsosam mat som grönsaker och fisk. När han har vänner över blir det gärna skaldjur, helst grillat vilket också är lite av en specialitet. Och det franska köket är av extra stort intresse.

Tricket när man lagar mat är enligt Ola att ha lite framförhållning. ”Då blir allt lättare”. Att planera sina inköp och förbereda vissa delar av rätten dagen innan gör hela processen mindre stressig. Det är också så han förbereder sig inför finalen i september, med framförhållning.

”Jag ska se till att lägga upp strategier, både psykiskt och fysiskt, träna mycket men också njuta av sommaren såklart. Jag springer en del, så det blir ett sätt för mig att hålla styrkan uppe till finalen.”

Ola Wallin debuterar i Årets Kock men är inte ny i tävlingsköken. Under 2018 var Ola med i Svenska Kocklandslaget och tog också hem segern i Nordiska Mästerskapet.

”Det är roligare att tävla i lag, men mycket lättare att tävla själv så jag går för vinst i Årets Kock 2019”.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/12″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column][/vc_row]

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page