top of page
Caroline Starck, kommunikationschef på Arla, Leif Börjesson, vd för Spring Wine & Spirits och Maria Smith, generalsekreterare på Axfoundation tar plats i styrelsen för Årets Kock AB tillsammans med representanter från branschen och näringslivet. Samtidigt tar Mårten Lyth över som styrelseordförande, en roll som bolagets ägare Arla och Spendrups växeldrar i.


”Det är tre starka tillskott till Styrelsen som bidrar med nya värdefulla perspektiv till Årets Kocks verksamhet och långsiktiga utveckling. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen få fortsätta arbeta mot målet att leda svensk gastronomi in i framtiden,” säger Mårten Lyth, styrelseordförande för Årets Kock och kommunikationsdirektör Spendrups Bryggeri.

Kort presentation av Caroline Starck 

Till vardags är Caroline kommunikationschef på Arla. Caroline har lång och bred erfarenhet av kommunikation från vitt skilda branscher som telecom och försäkring innan hon för snart fem år sedan landade i livsmedelsbranschen.


”Jag tycker att vi är Sveriges viktigaste – och roligaste – bransch! Mat är livsviktigt och en enande faktor i människors vardag. Jag ser fram emot att tillsammans med övriga styrelsen bidra till att tävlingen blir ännu synligare och utforska hur Årets Kock får en röst i viktiga frågor som hållbarhet och hur vi ska få fler unga att välja restaurangyrket.”

Kort presentation av Leif Börjesson

Leif har femton års erfarenhet i Spendrupskoncernen på en rad olika roller främst inom marknadsföring och ledning. Idag arbetar han med dotterbolagen i koncernen med ett stort fokus på vin, sprit och hantverksöl.


”Det är med stor glädje jag engagerar mig i Årets Kock. En tävling och ett sammanhang jag har följt sedan tonåren i kanske världens mest spännande och utmanande bransch”.

Kort presentation av Maria Smith

Med utgångspunkt i företag som positiv förändringskraft har Maria drygt 25 års erfarenhet av hållbarhetsarbete bl.a. inom livsmedelssektorn. Hon är idag generalsekreterare på Axfoundation, en fristående och icke-vinstdrivande do tank som utvecklar praktiska lösningar på komplexa utmaningar inom framtidens mat och framtidens material.


“Jag ser fram emot att vara en del i det fantastiska arbete som Årets kock gör för mat-Sverige samt hoppas att mitt affärsnära hållbarhetsperspektiv kan bidra i ambitionen att leda den svenska gastronomin in i framtiden.”

Den nya styrelsen består av:

  • Mårten Lyth, kommunikationsdirektör Spendrups Bryggeri, Styrelseordförande

  • Leif Börjesson, vd Spring Wine & Spirits

  • Christer Lundin, Chef Foodservice Arla Sverige

  • Caroline Starck, kommunikationschef Arla Sverige

  • Maria Smith, generalsekreterare Axfoundation

  • Klas Lindberg, krögare Portal och vinnare Årets Kock 2012

  • Peter J Skogström, krögare Smarta Kök och vinnare Årets Kock 2006

Comments


bottom of page