top of page

Intervju [/vc_column_text][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”extra-color-1″ animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”11459″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_custom_heading text=”Finalist Årets Kock 2019 ” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23bfbfbf” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][vc_custom_heading text=”Martin Moses förstod i gymnasiet att kockyrket var för honom, innan dess åt han hellre maten än lagade den.” font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:left|color:%23000000|line_height:50px” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][divider line_type=”No Line”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]”Jag hade inte så stort intresse av att laga mat när jag växte upp. Däremot har jag varit med mycket i början av matlagningsprocessen så att säga. Varit ute i skogen och plockat bär och svamp, fiskat samt odlat grönsaker. Jag har fått se och förstå vart råvarorna kommer ifrån och det tycker jag är väldigt viktigt att ha med sig.”

Råvarans resa från jord till bord är något som Martin har ett stort intresse för och just närheten till råvarorna genomsyrar hela Martins sätt att se på sitt yrke som kock. Han håller gärna nära kontakt med leverantörer och anpassar menyn efter vad som finns tillgängligt.

Martin har tidigare varit med i två finaler av Årets Kock, första gången 2007 och förra året då han tog silver. I år vet han vad som krävs för att vinna och känner sig bättre förberedd. Även om han tycker att det är både lärorikt och utvecklande att tävla ligger intresset framförallt i att bara laga mat.

”Ibland blir det så mycket annat man måste göra på jobbet. Man ser ibland att kockar försvinner längre och längre bort från själva matlagningen, men det vill inte jag. Jag älskar att laga mat och att jobba med service. Det är i köket jag trivs bäst.”

Hemma håller Martin gärna matlagningen enkel. I kylskåpet har han alltid ett paket gnocchi som är klar på fem minuter och kan blandas med korv, olika grönsaker eller vad som finns hemma. Även vid middagsbjudningar håller han gärna maten enkel.

”Det är så lätt att krångla till det för sig. Gillar du maten själv är sannolikheten stor att även dina gäster kommer att göra det – håll det enkelt och laga mat som du tycker om. Och glöm inte att smaka på maten när du lagar den, det är det som många missar.”[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/12″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column][/vc_row]

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page