Intervju
[/vc_column_text][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”extra-color-1″ animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”9633″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_custom_heading text=”Finalist Årets Kock 2018″ font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23bfbfbf” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][vc_custom_heading text=”Martin Moses – 10 år av revanschlust” font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:left|color:%23000000|line_height:50px” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][divider line_type=”No Line”][split_line_heading]
Martin Moses är uppvuxen i Växjö och jobbar nu på Göteborgsrestaurangen SK Mat & Människor som har tilldelats en stjärna i Guide Michelin. Det var tio år sedan Martin tävlade i Årets Kock, då tog han sig till finalen och nu är han tillbaka för att vinna. [/split_line_heading][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]”Det är en bredare tävling nu jämfört med tidigare år. Den sätter prov på baskunskaper så att vi som tävlande får visa upp en större bredd och kunskap.”
Under de senaste åren har Martin skaffat sig bred erfarenhet från olika restauranger och sammanhang, lagat mat världen över, varit köksansvarig på Michelinkrog och framförallt jobbat med enormt mycket kvalificerade kollegor. ”Under åren har jag hittat en tydlig stil och identitet i min matlagning” säger Martin.
Det säger sig självt att en finalist i Årets Kock både gillar och kan presentera på hög nivå. Martin lyckades riktigt bra och var en av dem som hade högst poäng på upplagningen av den inskickade tävlingsrätten i kvalet.
”Jag har alltid varit tävlingsinriktad och försöker prestera på topp. Jag ställer väldigt höga krav på mig själv. Sen jobbar jag i ett helt öppet kök och möter gästerna personligen så att överträffa förväntningar och överraska dem gällande smak, kvalitet och service är en enorm drivkraft.”
Nu ligger Martins fokus på förberedelser inför finalen. ”Mycket tid kommer gå åt för att utveckla rätten vi kan träna på estetiskt, smakmässigt och tekniskt. Men också träning för att uppfriska och underhålla kunskaper både praktiskt och teoretiskt. Alla moment kommer vara viktiga och den kock med störst bredd och jämnhet kommer att vinna. ”
När vi frågade Martin vad hans drömmar inför framtiden är var svaret kort och enkelt.
”Att vinna Årets Kock!”
Martin är gästspelare på Årets Kocks Instagram vecka 32![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner disable_element=”yes” column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/12″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column][/vc_row]
Comentários