top of page

Intervju [/vc_column_text][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”extra-color-1″ animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”9627″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_custom_heading text=”Finalist Årets Kock 2018″ font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23bfbfbf” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][vc_custom_heading text=”Lars Niklasson drömmer om att bli Årets Kock 2018! Intresset för matlagning och drömmen om kockyrket startade tidigt.” font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:left|color:%23000000|line_height:50px” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][divider line_type=”No Line”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]Lars Niklasson kommer från Bålsta och arbetar i dag på Lilla Ego i Stockholm. Intresset för matlagning och drömmen om kockyrket startade tidigt i livet.

”Jag var ganska tidigt intresserad av mat och smaker. Pappa som jobbade som säljare la alltid stor omsorg och tid vid att laga god mat från grunden varje dag. På amatörnivå så klart, men han var en stor inspirationskälla och vi har haft många diskussioner och härliga matminnen tillsammans under de sista åren.”

Lars var en av de kockar som hade högst poäng på upplagningen av den inskickade rätten i kvalet, alltså den rätt som de tävlande sökte med till Årets Kock 2018 och som de sedan lagade upp under kvalets första dag. Trots att de tävlande själva har komponerat rätten så gäller det att allt sitter när det väl är dags att prestera framför juryn.

”Jag är väldigt självkritisk och blir aldrig riktigt nöjd, det gör att man testar, provar och övar om och om igen tills det blir hyffsat bra i alla fall. Sen hade jag alla tävlingsnerverna på sin plats dag 1 och kunde gå in och göra det jag skulle bara.”

Ambitionen när Lars lagar mat är att alltid att använda råvaror som är aktuella för säsongen, och gärna vilt som han själv jagat.

”Ofta så lagar jag mat efter säsong, så vad jag lagar varierar rätt mycket under året. Jag gillar att prova nya metoder och smakkombinationer vilket också ger en stor variation.”

Uppladdningen inför finalen kommer till största del handla om att öva på de olika momenten, men också att ha roligt. Mer specifik än så vill inte Lars vara och säger ”det är hemligstämplat”. Men han är öppen med vilken målsättning han har.

”Självklart drömmer jag om att bli Årets Kock 2018! Jag drömmer också om att kunna kombinera mitt intresse för matlagning och jakt i större utsträckning nån gång i framtiden. ”

Under sommaren kan du följa finalisterna i Årets Kock 2018 på vårt Instragram. Lars gästspelar vecka 28.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/12″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column][/vc_row]

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page