top of page


Grattis till årets kvalfinalister som har gått vidare till kvalificeringstävlingen den 11-12 juni på Stockholms Hotell- och Restaurangskola! Totalt är det 18 kvalfinalister som kommer att tävla. Årets Kock, SM i professionell matlagning, är Sveriges mest prestigefyllda mattävling där de främsta kockarna gör upp om att bli regerande svensk mästare. Anmälningsperioden för att söka till Årets Kock ägde rum mellan 2-12 maj.


Kvalfinalister 2024:

  • Moa Johansson - souschef på restaurang ROT på Gotland 

  • Michael Andersson - köksmästare på Celeste/Frilans Petite Gastronomi i Stockholm

  • Mikaela Håkansson - souschef på Färna Herrgård i Färna

  • Mikael Feuk - köksmästare på Gastro Gaspari i Flyinge 

  • Robin Lindqvist Frank - kock på KOKA / Björns Bar i Göteborg 

  • Harald Linder - souschef på Persona i Stockholm

  • Eskil Sundblad - kökschef på Gemla Vinbar i Stockholm 

  • Lotta Karlsson - kock på Restaurang Ärla i Stockholm 

  • Magnus Åkerström - köksmästare på Bibliothek på Lidingö

  • Tobias Arndt - souschef på Aristo i Stockholm

  • Jesper Wallqvist - kock på Restaurang Tre Bröder i Ljungsbro

  • Pontus Wellén - Executive Chef på Sheraton Stockholm Hotel i Stockholm

  • Lars Niklasson - kock på ISS Danske Bank i Stockholm 

  • Henric Herbertsson - kökschef på SK Mat och Människor i Göteborg

  • Evelina Änggren - kock på Signum i Göteborg 

  • William Brittsjö - frilansande kock i Stockholm

  • Anton Husa - souschef på Bulot i Göteborg 

  • Martin Karlsson - kökschef och ägare av Grenna Hotell i Gränna


Tävlingen Årets Kock, SM i professionell matlagning består av tre tävlingsfaser. Först ut är receptkvalet där juryn röstar anonymt på de anmälda tävlingsbidragen, följt av kvalificeringstävling och final under hösten.


Kvalificeringstävlingen sker under två dagar i juni där antal tävlande går från 18 till 12 efter dag ett och slutligen presenteras de 6 finalisterna som går vidare till finalen efter dag två.


Jurygruppen består av Sveriges främsta och mest etablerade kockar och personer med hög gastronomisk kompetens och erfarenhet, tillsammans kommer de att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformningen av juryn varierar beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande är Jonas Dahlbom och tävlingsledare för Årets Kock 2024 är Viktor Westerlind.

Comments


bottom of page