top of page


Den tredje uppgiften – “koka soppa på en spik” eller “man tager vad man haver”: 

Den 18 oktober fick finalisterna åka till Grönsakshallen Sorunda där de fick en budget på 300kr för att laga sex portioner. Råvarorna var valfria och finalisterna fick “köpa” råvaror som i en butik. Det enda som fick användas på Annexet är salt.

Den tredje uppgiften var:

  1. Otränad rätt.

  2. Råvaror väljs från skafferi och receptet skrivs dagen innan final.

  3. Receptet ska innehålla följande: en rubrik, en förklarande text (obligatoriskt), ingredienslista och beredningstext.

  4. “Koka soppa på en spik” är endast ett talesätt – man behöver inte göra en soppa.

  5. Tävlanden får en budget på totalt 300kr för att handla i skafferiet där samtliga råvaror finns.

  6. 6 portioner.

  7. Varm huvudrätt.

  8. Svenska råvaror.

  9. Endast salt finns att tillgå i skafferiet.

  10. Vissa förpackningar/råvaror får brytas/delas (kommer att finnas i ett separat skafferi). Andra köps hela (huvudskafferi).

  11. All servering på en tallrik. Ingen à part tillåts (undantag för sås).

  12. Sås får serveras till rätten. Valfritt om sås serveras på tallrik eller à part.

  13. Varje tävlande får en vagn, våg och dator för att registrera köp och skriva recept på samt en personal shopper till hjälp i skafferiet.

  14. Personal shopper får ej tillhandahålla tips, enbart fakta.

  15. Tävlande får 2 timmar på sig att skriva recept och plocka ihop råvaror.

  16. Årets Kock AB förser tävlande med porslin på plats (flat eller djup tallrik samt ev såskanna).

  17. Det är förbjudet att använda överblivna råvaror från andra uppgifter i tävlingen. Man får endast använda råvaror från skafferiet plus salt i detta moment. Bryter tävlande mot denna regel blir man diskvalificerad från tävlingen.

  18. 5 timmar att färdigställa rätten.

Comments


bottom of page