top of page

Intervju [/vc_column_text][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”extra-color-1″ animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”9441″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_custom_heading text=”Chans till revansch” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23bfbfbf” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][vc_custom_heading text=”Sju av kockarna i kvalet har tidigare varit i final i Årets Kock en eller flera gångar. Vad tänker de om årets tävling? ” font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:left|color:%23000000|line_height:50px” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][divider line_type=”No Line”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]I Årets Kock 2018 finns en grupp med siktet inställt på revansch. Det handlar om finalister från tidigare år. Jonas Karlsson var i finalen 2016 ”Fördelen med att ha varit i final tidigare är att jag har en erfarenhet kring planeringen inför tidsträningarna samt den mentala biten inför en stor final. Även att jag har sett och känt vad jag klarar av att hantera inför en final. Men nu är upplägget helt annorlunda så jag tror att de flesta har lika stor fördel i år.”

Som Jonas nämner är årets tävlingsupplägg nytt och innehåller många fler tävlingsmoment. Det är med andra ord inte längre möjligt att finslipa sin tävlingsrätt till perfektion och ta hem segern, nej i år måste de tävlande utöver en riktigt bra tävlingsrätt även leverera när det gäller teoretisk kunskap, hantverksskicklighet och kunna laga upp en huvudrätt från en hemlig råvarukorg.

Magnus Persson, finalist 2010 och 2017, tror inte att en tidigare erfarenhet från tävlingen kommer att spela någon betydande roll. Eftersom de tävlande i år kommer ställas mot helt andra utmaningar menar Persson att utgångsläget är nytt för alla.  Jesper Bogren som har varit i final tre gånger, 2014, 2015 och 2017, tror att hans många år i branschen kan ge fördel i tävlingen och att det viktigaste är att kunna förlita sig på sin yrkeskunskap.

Alla är spända på att få ta del av vad de nya tävlingsmomenten innebär. “Jag är väl egentligen mest nervös för det teoretiska provet då man inte riktigt vet vad det är för typ av frågor som kommer att dyka upp” säger Luqaz Ottosson, finalist 2017. ”Men så tror jag att alla känner”.

Gemensamt för de som tidigare tagit sig till final är en enormt hög ambition och glädje över att tävla, och de är både självsäkra och ödmjuka i sin approach till årets tävling. David Lundqvist, finalist 2015 och 2016, tycker att konkurrensen är hög i år och han hoppas på tajta tävlingar, höga smaker och grym finish. När vi ställde frågan om 2018 är deras år svarade David att ”Det är dags!” och Martin Moses, finalist 2007, konstaterar att ”Martin – Årets Kock 2018”, inte låter fel!

Den 20 juni får vi veta vilka åtta kockar som går vidare till den stora finalen.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner disable_element=”yes” column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_custom_heading text=”FOTO: Madeleine Landley, finalen Årets Kock 2017″ font_container=”tag:h5|text_align:center” google_fonts=”font_family:Roboto%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C500%2C500italic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:500%20bold%20regular%3A500%3Anormal”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/12″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column][/vc_row]

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page