top of page

“Det är åtta starka finalister som kommer att tävla om den prestigefulla titeln Årets Kock 2023” – Viktor Westerlind, tävlingsledare


Den 19 oktober är det dags för finalen i Årets Kock, SM i professionell matlagning! Tävlingsledningen som utformar Årets Kock 2023 leds av Viktor Westerlind (tävlingsledare och Årets Kock 2009) tillsammans med Jonas Dahlbom (juryordförande och Årets Kock 1996) och Stefan Eriksson (råvaruansvarig och Årets Kock 2005).
“Det känns hedrande att vara tävlingsledare för Årets Kock och att fortsätta att utveckla tävlingen och vässa tävlingsmomenten ytterligare i syfte i att driva svensk gastronomi framåt,” säger Viktor Westerlind, tävlingsledare av Årets Kock 2023.Hur känns det inför årets final?

”Det är åtta starka finalister som kommer att tävla om den prestigefulla titeln Årets Kock 2023. Det känns extra roligt eftersom Årets Kock dessutom firar 40 år, vilket blir ett fint tillfälle att hylla svensk gastronomi.”

Skiljer sig tävlingen något från tidigare år?

”Alla åtta finalister tävlar hela dagen i alla moment och det är ett större fokus på metod.”

Vad är ditt bästa tips till de som ska tävla?

”Mitt bästa tips är att våga vara personlig i sin matlagning, våga ta ut svängarna och servera en rätt som man verkligen tror på. Lycka till!”

留言


bottom of page