top of page

Intervju  [/vc_column_text][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”extra-color-1″ animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”9620″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_custom_heading text=”Finalist Årets Kock 2018″ font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23bfbfbf” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][vc_custom_heading text=”Anders Johnsson tror på relationsbyggande matlagning.” font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:left|color:%23000000|line_height:50px” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][divider line_type=”No Line”][split_line_heading]

Anders Johnsson är uppvuxen i Lindesberg och jobbar på den lilla lunchrestaurangen Rejmes i Örebro. Han har tidigare varit i semifinal i Årets Kock och tror att det nya upplägget med fler tävlingsmoment gav honom fördel. [/split_line_heading][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]”Det som gjorde att jag lyckades ta mig till finalen i år tror jag är det lite annorlunda upplägg jämfört med tidigare år som jag tror är lite till min fördel. Men jag hade också en bra känsla igenom hela tävlingen och kände en trygghet i tävlingsrätten och hade väldigt kul.”

Anders ser inte sig själv som en komplicerad matlagare utan försöker fokusera på en helhetsbild och en ärlig matlagning. Det är viktigt att produkterna kommer från rätt producent och förutsättningar.

”Min matlagning är enkel. Den går ut på att laga ärlig och kärleksfull mat. Jag tror det handlar om att bygga relationer, lära känna människorna bakom råvaran, förstå hur allt hänger ihop – producent, natur och årstid. Maten får gärna vara kreativ, överraskande och spännande, men framför allt ska det vara jäkligt gott! Och aldrig på bekostnad av djur eller natur. Att använda de bästa råvarorna för årstiden från små producenter, allra helst här i närheten, är en självklarhet. Det blir faktiskt ännu godare när vi vet vem som tagit väl hand om djuren, odlat grönsakerna utan genvägar och fiskat hållbart.”

Redan i högstadiet gjorde Anders praktik på stadshotellet i Lindesberg och det var där kärleken för matlagningsyrket startade.

”Jag har gillat att laga mat sedan jag var liten men det var nog i högstadiet allt började, jag gillade miljön, tempot, att arbeta med händerna och den direkta responsen. Det finns en nerv i kockyrket som jag fortfarande älskar.”

När Anders lagar mat hemma är valet av mat enkelt.

“Hållbara, enkla råvaror. En favorit hemma i Slyteviken är moules frites, vin och gräddkokta blåmusslor med pommes frites. Det är klassiskt, gott och enkelt. Dessutom hinner man umgås med vänner och familj.”

Under sommaren kan du följa finalisterna i Årets Kock 2018 på vår Instagram Anders gästspelar under vecka 30. [/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner disable_element=”yes” column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/12″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column][/vc_row]

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page