top of page

Intervju [/vc_column_text][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”accent-color” animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][divider line_type=”Small Line” line_thickness=”4″ divider_color=”extra-color-1″ animate=”yes” custom_height=”1″ custom_line_width=”80″ delay=”500″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”11451″ alignment=”” animation=”Fade In” border_radius=”none” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_custom_heading text=”Finalist Årets Kock 2019 ” font_container=”tag:h5|text_align:left|color:%23bfbfbf” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][vc_custom_heading text=”Alexander Sjögren antar utmaningen” font_container=”tag:h2|font_size:40|text_align:left|color:%23000000|line_height:50px” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeIn”][divider line_type=”No Line”][vc_column_text]Alexander Sjögren har tävlat i Årets Kock flera gånger och har tagit brons i tävlingen både 2008 och 2009. 2017 var han Sveriges representant i Bocuse d’Or där han kom trea i EM och gick vidare till VM. Men det har inte alltid varit självklart att Alexander skulle bli kock.

”Jag har inte sprungit runt mormors ben så att säga, men jag har alltid varit en skapande pojk.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]Som barn var jag mycket i snickerboa och kunde lika gärna blivit snickare, men på gymnasiet förstod jag att det är matlagning som är mitt kall.”

Alexander strävar alltid efter att utvecklas och hoppas att han aldrig kommer att känna sig färdiglärd. Han utgår mycket från det klassiska skånska köket men är öppen för andra inspirationskällor. Just nu lagar han mycket vegansk mat och beskriver det som att lära sig laga mat på nytt. Att våga testa och att våga misslyckas är ett motto han själv lever efter och vill lära andra.

”Jag tycker egentligen inte om att bege mig ut på okänt vatten, men jag gör det ändå. Jag vill att det ska hända saker och vill aldrig ångra att jag inte gjorde något.”

För den som vill lära sig att laga mat är det också viktigt att våga testa och lära av misstag, och att inte ge upp utan att fortsätta öva tills det sitter.

”Det kan vara bra att använda säkra kort om du bjuder på middag. Välj vem du bjuder med omsorg om du ska göra något nytt, men det gör ju inget om du misslyckas. I värsta fall har du lärt dig något.”

Inför finalen ska Alexander lägga mycket tid på träning, analysera mer och lämna så lite som möjligt åt slumpen. Att experimentera fram nya koncept är också en del av förberedelserna. Det är det viktigaste för att vinna tror han.

”När man satt den färdiga produkten är det bara att nöta in den tills den sitter. Den som tränar mest och effektivast vinner.”[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/12″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][/vc_column][/vc_row]

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page