Skip to main content

Nyhet 

Årets Kock 2022

Gastronomisk bredd och mångfald i jurygruppen som ska utse kvaltävlande till Årets Kock 2022.

Här är juryn som ska utse kvaltävlande i Årets Kock 2022

Årets Kock 2022 – SM i professionell matlagning avgörs på Annexet i Stockholm den 15 september. Juryordförande Tommy Myllymäki (Årets Kock 2007, Aira) har utsett juryn till tävlingens första del – receptkvalet.

Precis som förra året kommer jurymöten att genomföras på tre orter i landet där både professionella kockar och personer med annan gastronomisk kompetens ingår i juryn. Dessutom kommer de tävlande kockarna att få ange namn på en person som de själva skulle vilja se i receptjuryn. Det vill säga en person som idag inte är med i den presenterade jury. Den person som fått flest röster från tävlande kockar kommer att erbjudas en plats i receptjuryn.

Receptkvalet genomförs mellan 20-24 maj och jurygrupperna ser ut som följer: 

Receptjury 1: Representanter från Skåne
Peter J Skogström
Titti Qvarnström
Alexander Sjögren
Frida Nilsson
Mats Vollmer
Tove Henckel
Pär Bergkvist

Receptjury 2: Representanter från Göteborg
Martin Moses
Sofia B Olsson
David Lundqvist
Thomas Sjögren

Receptjury 3: Representanter från Stockholm, Sverige och Utlandet
Tommy Myllymäki (Ordförande)
Stefan Ekengren
Florencia Abella
Sayan Isaksson
Saori Ichihara
Stefan Eriksson
Helena Puolakka
Ulrika Karlsson
Linnea Liljedahl
Simon Laiti
Emma Shields
Elvira Lindqvist
Sebastian Gibrand

Vilka kockar som tar sig vidare till kvaltävlingen i Stockholm den 14-15 juni kommer att presenteras efter det sista jurymötet på eftermiddagen den 24 maj.

Tävlingen Årets Kock 2022 består av tre tävlingsfaser: anmälan (receptkvalet), kvaltävling och finaltävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som  ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2022 är Tommy Myllymäki.